Mannen moeten meer lachen, toch dames?

Mooie mannen zien we graag.

En als die mannen in de sportschool hun best doen om er voor vrouwen nog aantrekkelijker uit te zien, vinden we dat helemaal niet erg.

Maar toch is dat niet het belangrijkste.

 

Mannen doen hun best in de sportschool om er gespierd en aantrekkelijk uit te zien voor de dames. Als haantjes paraderen ze met hun wasbordjes rond om indruk te maken. En dat lukt natuurlijk ook wel. Als vrouw weet ik dat mijn ogen daar vanzelf naar kijken. Die vinden dat prima. Maar voor de rest?

Is dat echt waar een vrouw voor valt?

Het gaat niet alleen om lang, donker en sexy. Vrouwen willen meer. Zij zoeken inhoud, een partner, kwaliteit in plaats van kwantiteit. Liever een goed gesprek met warme woorden. Verleiding door aanwezigheid en aandacht.

Wat staat er in de top 5?
 

Lachen!
Een man die zijn vrouw aan het lachen kan maken, heeft zijn kostje gekocht. Vrouwen lachen gemiddeld 3 keer meer dan mannen. Zij lachen graag en veel. Het zorgt voor een stevige en goede sociale omgeving waarin vrouwen floreren. Een man die zijn vrouw laat lachen, zorgt ervoor dat zij floreert.

Een vrouw die hartelijk kan lachen om en met haar man zal zich gemakkelijk aan hem binden. Zij is graag in zijn nabijheid en zal ook proberen hem aan het lachen te maken.

Wat gebeurt er als je samen lacht?


Samen lachen zorgt voor een krachtige verbinding
Het geeft het signaal af dat je veilig bent. Als je vrijuit en hartelijk lacht dan kun je je niet anders dan veilig voelen. Dit zit in onze genen en komt uit de oertijd. Als een mens een groep benaderde dan betekende een vriendelijke grijns ‘hier is het veilig’.

Kijk maar eens om je heen als mensen kennis maken met elkaar. Meestal wordt daarbij een vriendelijke grijns geproduceerd.

Samen lachen is gemakkelijker dan alleen lachen
Samen steek je elkaar aan. Zien lachen doet lachen, horen lachen doet lachen. En als je vaak samen lacht dan raak je op elkaar ingespeeld. Dan heb je echt aan een half woord of een schuine blik genoeg.

Samen lachen zorgt voor meer lach
Hoe meer je lacht hoe lekkerder je je gaat voelen. Je lichaam maakt endorfine aan. Endorfine is het stofje waardoor je minder pijn en meer ontspanning voelt. Het wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd.

Samen lachen zorgt voor meer kennis
Raar? Nee hoor. Je maakt namelijk ook dopamine aan. Dopamine heeft een verhelderend effect. Je hersenen werken effectiever waardoor - is gemeten - je prestaties verbeteren met wel 25%, waarvoor je eigenlijk niets hoeft te doen, alleen maar te lachen.

Samen lachen helpt je ook om in het 'nu' te komen
Je hoeft niet zwaar te mediteren of doodstil ergens te zitten. Wanneer je lacht dan breng je vanzelf je gedachten tot rust. Weg boodschappenlijstjes, gedachten over hoe erg iets geweest is of de zorgen van morgen.

Die rust helpt je weer op de boel op een rijtje te zetten en om het leven weer wat luchtiger, vrolijker en soepeler op te pakken.

Dus mannen, je ziet de voordelen van lachen. Doe er jouw voordeel mee!

Conclusie
Lachen en humor zijn twee verschillende dingen. Kijk uit met welke humor je gebruikt om je vrouw te laten lachen. Er is een groot verschil in hoe mannen en vrouwen de humor ervaren.

Daarnaast zijn er wel heel veel verschillende vormen van humor. Zacht, zwart, bananenschil, dijenkletser en hoogst intellectueel. Sla je hier nog wel eens de plank mis, leer dan eenvoudig lachen zonder reden. Als jij gewoon vrolijk bent is het ook goed. Heel goed zelfs.

PS Dit artikel is niet bedoeld om andere stellen tegen het hoofd te stoten. Lees voor mannen die hun vrouw aan het lachen maken ook gerust vrouwen die hun vrouw aan het lachen maken en mannen die hun man aan het lachen maken.

Gerelateerde artikelen

Blijf ademen

Door:

Als je naar het nieuws kijkt, vergaat het lachen je vaak. Maar adem in, adem uit. Het leven lijkt soms wel een grote grap, maar dat is het natuurlijk niet.

Lees verder

FemNa40