Een momentje van geluk!

Relaxen op de tonen van de muziek van Bob Marley.

Het zonnetje in de rug en een leuk artikel voor de boeg.

Wat wil een mens nog meer? Genieten kan op ieder moment en je beseffen dat juist die kleine dingen de geluksmomentjes van het leven zijn.

 

Vorig jaar in de auto luisterde ik regelmatig naar Q-music en keek ik uit naar het geluksmomentje van die dag.

Mattie en Wietze deelden iedere dag een geluksmomentje van een luisteraar in 365 dagen good for you.
Dat hoorde ik ‘s morgen vroeg in de auto. Soms met een glimlach en soms met een grote grijns wilde ik ze maar al te graag onthouden.

Op dat moment kon ik ze niet opschrijven en eenmaal uit de auto verdwenen ze weer uit mijn gedachten. Gelukkig bedachten de heren om er een scheurkalender van te maken.

Mijn eigen geluksmomentje nu is dat ik zojuist mijn gecorrigeerde boek teruggestuurd heb naar de uitgever.
Op 19 april ligt mijn allereerste boek overal in de boekhandel en vieren we feest. Doe je mee?

Maar nu eerst de 10 geluksmomentjes van Mattie en Wietze. Toveren deze 10 geluksmomentjes ook een glimlach op jouw gezicht?

Geluksmomentje van Jaap

'Als je een mooie avond hebt gehad en ergens keihard om moest lachen en dat je dan in de auto op de terugweg zit en er weer aan moet denken en je weer in de lach schiet'.

Ik maak het regelmatig mee dat ik een lachworkshop heb gegeven en dat onderweg terug de meest grappige momenten nog een keer voorbijtrekken. Meestal zit ik dan met een grote grijns en soms schiet ik nog een keer in de lach. Heerlijk.

Geluksmomentje van Luc

'De geur van verse koffie'.

Heerlijk. Daar herken ik me helemaal in. Ik houd van koffie. Niet voor niets heb ik een Nespressomachine gekocht. Dat is echt genieten.

Geluksmomentje van Erwin

'Iemand aan het lachen maken die net een slok drinken in zijn mond heeft waardoor diegene alles onder sproeit'.

Herken je dit? Ik zeker wel. Als kind lag ik regelmatig dubbel van de lach. Ik herinner me een keer dat we met een stel bij elkaar zaten en echt de slappe lach hadden. Ik nam een slok van mijn sinas en alles kwam er met een grote proestbui aan alle kanten weer uit. Het prikte geweldig in mijn neus en ik vergeet het nooit meer.

Geluksmomentje van Lucas

'Als je een high five geeft en hij gaat meteen goed'.

Bij Open Circles Academy high fiven we wat af. Het geeft energie, een lach op je gezicht, je maakt contact en het helpt je belangrijke dingen te onthouden. Ben je ondernemer (of wil je ondernemer worden) en op een superleuke manier leren over marketing, netwerken en ondernemen, kijk dan eens bij de Business Bootcamp, een aanrader.

Geluksmomentje van Marleen

'Als je buiten loopt en een onbekend iemand glimlacht naar je'.

Als ik buiten loop en ik glimlach naar iemand dan krijg ik bijna altijd een glimlach terug. We zijn geneigd te spiegelen. Vorig jaar schreef ik een artikel over spiegelneuronen en hoe dat werkt.

Geluksmomentje van Joyce

'Rondjes draaien op een bureaustoel'.

Als kind hadden wij thuis een grote leunstoel op een draaipoot. Er was niets heerlijkers dan erin weggedoken zitten en me heel hard laten ronddraaien. Gelukkig had ik ouders die daar iets van snapten. Ik mocht natuurlijk niet de hele dag rondjes draaien, maar een paar minuten werd vrolijk toegelachen.

Als ik op kantoor zit en ik voel me versuffen dan hoef ik alleen maar een rondje te draaien op mijn stoel. Herinneringen komen automatisch terug en ik voel me weer heerlijk.

Geluksmomentje van Mattie

'Tegen de roltrap in naar boven lopen en dat het dan lukt om boven te komen'.

Natuurlijk mocht dit dan weer niet. Te gevaarlijk. Maar soms, schijnbaar ongezien, was het super als het lukte. Spelen en spannende dingen doen geeft energie. Je vergeet alles om je heen en je bent alleen bezig met dat waar je mee bezig bent.

Geluksmomentje van Jerremy

'Wanneer iemand heel hard moet lachen om je grap'.

Hahahaha, moppen vertellen kan ik niet. Ik kan er ongeveer 3 onthouden, voor de rest vertel ik de clou waarschijnlijk eerder dan de grap zelf. Maar lachen om een goeie grap van een ander kan ik geweldig. Wat kun jij goed?

Geluksmomentje van Floor

'Een complimentje krijgen'.

Het is heerlijk om complimentjes te krijgen. We groeien er enorm van. Wist je dat het ook heerlijk is om complimentjes te geven? Soms is dat wat oefenen, op de een of andere manier zijn we gewend om rode strepen te zetten en vergeten we de groene krullen te vieren. Ik vind je fantastisch, je bent al tot hier gekomen met het lezen van mijn artikel. Dank je wel daarvoor.

Geluksmomentje van Pieter

'Op een beslagen raam een smiley tekenen'.

Hartjes, smileys en kusjes achterlaten op de beslagen spiegel in de badkamer, heerlijk vond en vind ik dat. Als je geen beslagen raam in de buurt hebt, maak dan een tekeningetje op papier en laat het achter voor de vrolijke vinder.

Foto

Gerelateerde artikelen

FemNa40