Droge ogen? Duindoornbes kan helpen

We knipperen zonder er bij stil te staan zo’n twintig keer per minuut.

Ieder keer dat we knipperen, verspreiden we over onze ogen ontsmettend traanvocht, zodat ze gezond en schoon blijven.

 


Maar wat gebeurt er als je te weinig traanvocht aanmaakt, het van mindere kwaliteit is of als je onbewust niet goed knippert?

Er is een manier om je ogen van binnenuit te ondersteunen met behulp van een krachtig plantje dat groeit op zanderige en rotsachtige bodem in vaak ruige weersomstandigheden: de duindoornbes.

Deze bes opent droge ogen want zit bomvol vitamines, antioxidanten en omega-7 vetzuren. Olie uit de pitjes en het pulp liggen aan de basis van Membrasin eye care, een bewezen natuurproduct dat helpt bij droge ogen.

Belangrijke tranen

Of het nu komt door contactlenzen, staren naar een computerscherm of lage luchtvochtigheid, droge ogen is iets waar veel mensen last van hebben.

Door ingespannen turen vergeten we onze ogen tijdens het knipperen even echt goed te sluiten en daardoor drogen ze uit.

Daarnaast speelt de leeftijd een rol, bij het ouder worden loopt de productie van het traanvocht terug en ook de samenstelling verandert.

Het gevolg? Droge ogen, met alle bijbehorende klachten: ze prikken, branden, zijn rood, voelen moe en het zicht kan zelfs wazig worden.

Dan merk je pas hoe belangrijk traanvocht is. Het beschermt tegen uitdrogen en infecties, voedt het hoornvlies en houdt het glad.

Zuivere duindoornolie

Naast traanvocht hebben we ook een goed werkende macula nodig om prettig te kunnen kijken. Dit is het middelpunt van het netvlies waar de kegeltjes zitten die ervoor zorgen dat je scherp ziet.

Om optimaal te werken heeft de macula antioxidanten Luteïne en Zeaxanthine nodig en laten die nu voorkomen in de duindoornbes die verder vol Omega-7, een vetzuur dat nauwelijks voorkomt in het plantenrijk, zitten.

Samen werken ze met Vitamine A en E aan het behouden van de vochtbalans. Membrasin eye care,
een natuurproduct uit Finland, is verkrijgbaar bij drogist, natuur- en gezondheidswinkels, apotheek en in diverse online shops.

Membrasin Lijf en Gezondheid

Gerelateerde artikelen

Een natuurlijke oplossing bij pollen

Door:

Zodra de lente begint, zijn ook de pollen weer van de partij. Deze microscopisch kleine bolletjes bevatten de zaadcellen van bloemen. Van februari tot september kunnen pollen behoorlijk wat ongemak veroorzaken.

Lees verder

FemNa40