Lijf & Gezondheid is een initiatief dat is ontstaan vanuit onze weekbladen en de behoefte van onze lezers.

Aan de vraag naar onafhankelijke informatie over de gezondheid en alles wat daarbij komt kijken wordt hiermee gehoor gegeven.
Naast deze website geven wij maandelijks in onze 170.000 huis aan huisbladen een special uit over Lijf & Gezondheid.

Het doel is om jou als lezer goede en onafhankelijke informatie te geven, ondersteund door vele gespecialiseerde schrijvers, over hoe je gezonder kunt leven. We richten ons hierbij op de volgende vijf hoofdzaken:
Bewegen, Medisch & Zorg, Psyche, Uiterlijk en Voeding.

Weg met die droge huid!

Door:

Het is je misschien in de afgelopen tijd al een paar keer gebeurd. Je wilt op die paar mooie dagen die we hebben gehad toch al een rok aan. Het is goed om je benen weer bloot te stellen aan de buitenlucht,

Lees verder

Stress? Kijk dan geen tv

Door:

Heb je last van stress? Televisiekijken is dan geen aanrader. Probeer dit zoveel mogelijk televisiekijken te vermijden. Normaliter lijkt het ontspanning te geven en een bron van vermaak te zijn.

Lees verder

Stand up, get up

Door:

Hoeveel zit je op een dag? Heb je daar weleens bij stilgestaan? Bij een zittend beroep zit je toch al gauw aan de 8 tot 9 uur per dag, om vervolgens thuis op de bank neer te ploffen.

Lees verder

Een slecht bed is killing

Door:

Wil je goed slapen en uitgerust wakker worden dan is een goed bed een goede investering in je gezondheid. Een bed moet goede ondersteuning geven en zorgdragen voor een optimale nachtrust.

Lees verder

Au, ik heb spierpijn!

Door:

Spierpijn is niet prettig! Maar miljoenen Nederlanders krijgen in mindere of meerdere mate een keer per week hiermee te maken. De schatting is dat vier van de tien mensen last hebben van spierpijn.

Lees verder

Oeps de hik!

Door:

Ik had dit weekend ook de hik maar dan van irritatie. Heb je wel eens een gesprek moeten voeren dat maximaal één uur hoeft te duren, maar vervolgens de hele zaterdagmiddag in beslag neemt?

Lees verder

Liever geen herfstkwaaltje!

Door:

Ondanks dat we nog getrakteerd worden op zonnige dagen, is het belangrijk om rekening te houden met de wisselvalligheid van het weer. De kans op neerslag neemt toe en het weer zal de komende weken onstuimiger worden.

Lees verder

Verban onrust in je hoofd!

Door:

Ken je dat gevoel, onrust in je hoofd, het blijft maar malen. Het is belangrijk om rust in je hoofd te hebben wat ervoor zorgt dat je beter bestand bent tegen stress en daardoor veel gelukkiger in het leven staat.

Lees verder