Stroomstoring: wat te doen?

Een stroomstoring is erg vervelend en kan nare gevolgen hebben. En ondanks dat de huidige generatie wel raad weet met elektrische apparaten, is dit toch meestal niet 1,2,3 opgelost en wanneer je werk hieronder leidt kan dit leiden tot grote frustraties.

Helaas komen stroomstoringen toch enkele keren per jaar voor, dus is het handig om te weten wat je hierbij moet doen.

 

Storing melden

Wanneer het een algehele storing betreft waarbij de hele straat of wijk zonder stroom zit, moet deze gemeld worden bij het 'nationaal storingsnummer gas en stroom' (0800 – 9009). Alle netbeheerders in Nederland zijn aangesloten op dit nummer, zodat je dus altijd je eigen netbeheerder kunt bereiken.

Vergoeding

Bij een algehele stroomstoring kun je in sommige gevallen een schadevergoeding krijgen van de netbeheerder. Bij een stroomstoring langer dan 4 uur is dit 35 euro en bij iedere 4 uur die hierbij komt een extra vergoeding van 20 euro. Deze vergoeding wordt echter niet uitgekeerd bij uitzonderlijke weersomstandigheden en bij een aansluiting die hoger is dan 3×25 ampère.

Verantwoordelijkheid

Wanneer de storing in je eigen woning plaatsvindt, bijvoorbeeld door kortsluiting in de meterkast, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk en dien je dit ook zelf op te lossen. Een kortsluiting in dit geval is meestal vrij eenvoudig te verhelpen, maar als het een complexer probleem is, is het aan te raden om hiervoor een specialist in te schakelen. Via 0900-elektricien (0900-3535874) kom je zo snel mogelijk in contact met de elektricien in jouw regio die je storing snel en vakkundig oplost!

0900-elektricien jouw specialist in elektra

Wanneer je een ouder huis hebt met ouderwetse stoppen in de meterkast, dan heb je een verhoogde kans op stroomstoring en andere problemen. Het is in dit geval verstandig om deze te vervangen door een moderne, veilige groepenkast. Het is aan te raden om dit te laten doen door één van onze vakmannen, die direct zorgt voor een goed werkende aansluiting. Via 0900-elektricien (0900-3535874)vind je de specialist in jouw regio.

FemNa40