Zit er een klusvrouw in jou?

Traditioneel worden meisjes nog altijd opgevoed om de was, de strijk en de keuken te bestieren, terwijl een boormachine en hamer vreemde voorwerpen blijven.

Toch willen meer en meer vrouwen zelf de handen uit de mouwen steken voor kleine klusjes in en om het huis.

 

Zeker alleenstaande vrouwen willen leren hoe ze stopcontacten moeten repareren en de wastafel ontstoppen.

De meeste vrouwen laten klusjes in en rondom het huis over aan een man, omdat mannen technisch zouden zijn en vrouwen niet. Deze bewering slaat eigenlijk nergens op.

Het geheim is dat mannen het ook niet allemaal meteen weten, maar omdat zij daar niet voor durven uitkomen, beginnen zij wel aan de klus.

Al doende leren zij en zo kunnen ze de volgende keer zeggen dat ze er expert in zijn. Het is dus geen aangeboren talent.

Ook jij kunt het

Vrouwen laten vaak een kans liggen omdat ze onzeker zijn en daarom maar niet beginnen aan een klus.
De meeste klussen in huis zijn niet extreem ingewikkeld en met een gedegen plan van aanpak kunnen ook zij hierin uitblinken.

Denk aan klusjes met een simpele boormachine waarmee je schroeven kunt in- of uitdraaien, een hamer of een waterpomptang. Vrouwen moeten zich dus niet laten tegenhouden door hun angst om iets fout te doen.

Backup

Als je iets niet weet, heb je altijd het internet bij de hand om je te helpen. De meeste klusjes zijn net zo makkelijk als het opladen van batterijen in een oplader.

Het verhangen van een lamp of het verlengen van een snoer kunnen de meeste vrouwen ook. Je moet natuurlijk wel de instructies in de handleiding goed lezen en het juiste gereedschap erbij hebben. 

Klusjes die vaak voorkomen:

  • verven/behangen
  • klemmende deuren/problemen met sloten
  • meubels van een bouwmarkt in elkaar zetten
  • vaatwasser of wasmachine aansluiten
  • vloer/tapijt leggen
  • elektriciteit, bedrading
  • verstopte gootstenen/wc
  • schilderij/lamp ophangen
     

Laat je in het vervolg dus niet meer afschrikken door de traditionele opvatting dat mannen meer verstand van techniek hebben, want de meeste vrouwen kunnen heus wel een beetje klussen.

Blijf je onzeker over jezelf dan kun je altijd nog een kluscursus voor vrouwen volgen. Op internet vind je vast wel een adres.

Succes!

Gerelateerde artikelen

FemNa40