Wandelen helpt bij depressie

Al eerder bleek dat zware lichamelijke inspanning kan helpen symptomen van depressie te verlichten, maar tot nu toe was het effect van minder inspannende activiteiten onduidelijk.

Schotse wetenschappers hebben nu met hun studie laten zien dat een stevige wandeling  een 'groot effect' heeft op depressies.

Eén op de 10 mensen krijgt op een bepaald punt in het leven te maken met een depressie. De aandoening kan behandeld worden met medicijnen, maar bij milde symptomen wordt door artsen ook vaak beweging voorgeschreven.

 

Effectieve aanpak

De onderzoekers concludeerden dat wandelen een effectieve aanpak voor depressie is. Vergelijkbaar met andere, meer intensieve vormen van lichaamsbeweging.

Volgens de onderzoekers heeft wandelen het voordeel dat het eenvoudig door iedereen gedaan kan worden. Ook zijn er geen kosten aan verbonden en is het relatief simpel voor mensen in te plannen in het dagelijks leven.

Wel waarschuwen ze dat er nog meer onderzoek gedaan moet worden. Er zijn nog steeds vragen over hoe lang, hoe snel en of binnen en buiten wandelen even effectief zijn.

Bron: Gezondheidsnet

FemNa40