Weerstation voor smartphone

Er komen steeds meer windmeters op de markt die we zelf kunnen gebruiken in combinatie met onze smartphones. Denk aan een windmeter voor je iPhone of je Samsung Galaxy telefoon.

Het bedrijf Perfect Wind heeft een speciale selectie gemaakt van een aantal windmeters die uitermate handig. Met name het Shaka weerstation gooit hoge ogen.

 


Met de kleine windmeter, dat in combinatie met een gratis app te downloaden in de App Store en de Google Play Store, kan niet alleen de snelheid van de wind worden gemeten. Ook de luchtvochtigheid en luchtdruk worden met het slimme weerstation gemeten.

Shaka richt zich daarmee voornamelijk op sport, maar er zijn ook voordelen te noemen bijvoorbeeld binnen de golfsport. Wind is een belangrijke factor en de technologie sluipt steeds meer binnen om onze ervaringen en prestaties te verbeteren.

Door weer en wind

Het weer speelt een belangrijke rol in het leven van een actief mens. Het meten van de wind is in de sport bijvoorbeeld erg belangrijk, met name voor surfers en zeilers. In de praktijk is windmeting ook interessant voor duurzame particulieren en ondernemers. Om de windkracht op een bepaalde plek te meten is de nieuwe Shaka windmeter voor je smartphone ontwikkeld.

Ronald Verriet, eigenaar van watersportwinkel Perfect Wind, zegt het volgende over het kleine apparaatje waarmee je onder andere luchtdruk en luchtvochtigheid kunt meten met je smartphone.

'Wind is een belangrijke graadmeter voor bijvoorbeeld sporters en golfers. Met de Shaka Weather Station kun je een beter beeld van de windkracht, luchtvochtigheid, windrichting en de luchtdruk te krijgen. Het apparaatje klik je bijvoorbeeld op je iPhone, iPad, Samsung Galaxy of LG Nexus 4 en zo breng je direct de actuele windgegevens in kaart'.

Shaka in de sport

Met de kleine windmeter, die in combinatie met een gratis app te downloaden in de App Store en de Google Play Store, kan niet alleen de snelheid van de wind worden gemeten. Ook de luchtvochtigheid en luchtdruk worden met het slimme weerstation gemeten. Shaka richt zich daarmee voornamelijk op de surfsport, maar er zijn ook voordelen te noemen binnen de golfsport en het paragliden.

Wind is een belangrijke factor en de technologie sluipt steeds meer binnen om onze ervaringen en prestaties te verbeteren.

Bron

FemNa40