Bizarre paaseieren

Wil je echt even genieten en inspiratie opdoen voor de wel heel creatieve onder ons? Dan wordt dit jouw uitdaging. Het is pure kunst.

Bijzondere en bizarre paaseieren. Pasen en paaseieren horen bij elkaar. De schappen van de winkels liggen vol heerlijke chocoladepaaseitjes, maar deze vallen in het niet bij onderstaande bijzondere paaseieren.

 

Paasei van 25.000 Euro

Het duurste dessert en tevens duurste paasei ter wereld is van de hand van niemand minder dan Chef
Marc Guibert van het Lindeth Howe Country House Hotel in Windermere, England. De chocoladepudding is gemaakt in de stijl van een Fabergé paasei en bevat de beste chocolade, puur goud, champagne, kaviaar en een twee karaats diamant.

Angry Birds paasei

In New York wordt deze Paasdagen uitgepakt met een reuzen paasei van acht kilo en een hoogte van een meter. Versierd en in paassfeer gebracht door toevoeging van Angry Birds, die heel toepasselijk met pasen, kuikens (kippen en hanen) moeten voorstellen. Vergeleken met het eerder genoemde gouden paasei is de prijs van dit ei nog enigszins betaalbaar te noemen met een vraagprijs van slechts 770 Euro.

Grootste paasei ter wereld

Het voorgaande record uit 2005 sneuvelde in 2012 toen 27 bakkers uit Argentinië de handen ineen sloegen om een paasei van 8,5 meter en een gewicht van 7.500 kilo te creëren. Reeds een dag later werd het ei uit elkaar gehaald en verdeeld onder  de toeschouwers, maar natuurlijk niet voordat het record officieel opgetekend was door het Guiness Book of Records.

Duurste paasei ter wereld (niet eetbaar)

Het duurste paasei ter wereld heeft een waarde van 100.000 US dollar en is voorzien van 100 half-karaats diamanten. Het Diamond Stella Egg is slechts 60 cm hoog.

Paasei voor de paus in 2012

In 2012 werd de voorgaande paus verrast met een 250 kilo wegend paasei. Het ei was 2 meter groot en vervaardigd door een confiseriebedrijf uit Cremona, in het noorden van Italië, dat al met andere creaties het Guinness Book of Records haalde. Dit ei verbrak het record echter niet.

Bijzonder kunstig paasei

Zeker nu pasen weer in aantocht is, zijn veel mensen bezig met het verven en versieren van eieren. Ook de winkelschappen liggen weer vol met kleurrijke eieren. Maar naast het verven zijn er nog meer manieren om een ei te versieren: hierbij valt te denken aan het versieren met filligraan of beplakken met allerlei (abstracte) figuren. Dit valt echter allemaal in het niets bij de volgende manier van versieren: snijden in een eischil, vergelijkbaar met houtsnijwerk.

Heel veel knutselplezier en een fantastisch zonnig Pasen gewenst.

FemNa40