Chocolademousse

Verslaafd aan pure chocolade? Dan is het extra fijn om te weten dat pure chocolade met 70% cacao niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je is en vol met gezonde bestanddelen.

Er zit vitamine C, antioxidanten en mineralen, zoals ijzer, zink en magnesium in. Kom maar op met de 'mousse au chocolat'.

Benodigdheden (6 personen)

  • 250 gr pure chocolade (70% cacaogehalte), in stukjes
  • 3 eieren, gesplitst
  • 350 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • rood fruit (aardbeien, bessen, frambozen, bramen) voor erbij
  • muntblaadjes, voor de garnering

Bereiding

Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan bijna kokend water, zorg ervoor dat de kom het water niet raakt).

Klop intussen de eierdooiers los. Klop de slagroom met 50 gr suiker tot hij net iets dikker is dan yoghurt. Klop de eiwitten half stijf, voeg de rest van de suiker toe en klop ze stijf. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en spatel de dooiers erdoor. Spatel dan het eiwit door het chocolademengsel.

Klop de slagroom beetje bij beetje met een garde door het chocolademengsel. Neem niet te veel tegelijk, want anders stolt de chocolade door de koude slagroom. Het laatste deel kun je er wel ineens doorheen spatelen. Laat 2-3 uur in de koelkast opstijven.

Maak met gebruik van 2 hete lepels mooie quenelles (ovale bolletjes). Serveer met wat fruit en garneer met een blaadje munt.

Tip
Je kunt de chocolademousse ook laten opstijven in kleine eenpersoonsbakjes.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

FemNa40