Kugel met peren

Kugel is een traditioneel Joods nagerecht. Het is een heerlijk nagerecht dat tijdens de traditionele Sjabbat wordt gegeten, maar het is natuurlijk ook erg lekker op andere dagen van het jaar.

 

Benodigdheden (4 personen)

  • 400 gr tarwebloem
  • 250 gr rauw gedraaid vet
  • 2x 150 gr witte suiker
  • 100 gr rozijnen
  • 50 gr amandelen
  • 100 gr Gember met vocht
  • 1 heelepel kaneel
  • Citroenschil
  • 1 ½ kg stoofperen
  • 1 ½ glas lauw warm water
  • Snufje zout

Bereiding

Stoof de peren met 150 gram suiker en een gedeelte van de citroenschil half gaar. Roer bloem, suiker, rozijnen, amandelen, citroenschil (gesnipperd) doorelkaar. Vervolgens meng je het vocht van de gember, gedraaid vet en 1 ½ glas lauw water.

Maak het deeg, dat draderig blijft hangen. Plaats de deegbal op de half gaar gestoofde peren en in 4 uur gaar laten worden. 
Het vocht moet er overheen komen.

Eet smakelijk!

 

FemNa40