Cocktail: Cosmopolitan

De zon schijnt en je hebt met je beste vriendinnen afgesproken voor een Ladies Night.

In de serie Sex and the City, waar Carry Bradshaw het boegbeeld was, is de Cosmopolitan misschien wel de meest geliefde en bekende damescocktail.

 

De verleidelijke kleur en de licht zuur-zoete smaak maakt dat deze Sex and the City cocktail bijzonder geliefd is bij veel vrouwen. Ideale dames cocktail om te maken voor deze Ladies Night met je beste vriendinnen!

Wat heb je nodig voor de Cosmopolitan?

Vodka (1 deel)
Triple sec (1 deel)
Cranberrysap (1,5 deel)
Limoen (sap van halve limoen)
Sinaasappelschil

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Cosmopolitan?

Begin met een shaker met ijs. Schenk de vodka, cointreau (of triple sec), cranberrysap en limoensap van een halve limoen in de shaker. Goed shaken! Uitschenken in een gekoeld martiniglas. Voor extra smaakbeleving lichtjes een stukje sinaasappelschil (zonder vruchtvlees!) aanbranden met een aansteker en over de rand van het glas uitwrijven. De etherische oliën die vrijkomen uit de sinaasappelschil geven extra smaak aan je Cosmopolitan. Maak hierna een inkeping in je sinaasappelschil en garneer je martini glas.

Stoere variant: Rude Cosmopolitan

Probeer zeker ook eens de Rude Cosmopolitan, Cosmopolitan met een randje voor stoere vrouwen.

Het originele cocktailrecept en de foto zijn afkomstig van Cocktailicious.

Gerelateerde artikelen

Cocktail: Apple Pie Mojito

Door:

Deze cocktail is door zijn volle en warme smaken heerlijk op een koude dag. Een herfst variant op de klassieke Mojito. Vooral nu het wat kouder weer wordt een echte aanrader.

Lees verder

Cocktail: Bramble

Door:

Zit je lekker op je terras in de zon en heb je toevallig bramen en cassis in huis omdat je hier een liefhebber van bent? Dan bevelen wij je de Bramble cocktail zeker aan en is dit iets voor jou!

Lees verder

FemNa40