Cocktail: Limoncello Summer Punch

Een heerlijke cocktail voor deze warme dagen dagen is  een hippe variant met Limoncello op het bekende glaasje sangria.

Het past goed bij een Italiaanse zomeravond met familie en vrienden!

 

 

Benodigdheden voor 1 glas Limoncello Summer Punch
 

  • Limoncello (1 deel)
  • Witte port (2 delen)
  • Cava (2 delen)
  • Bruiswater (1 deel)
  • Vers fruit zoals sinaasappel, citroen, appel, druiven


Bereiding Limoncello Summer Punch?


Deze zomerse punch maak je in een wijnglas. Je maakt het eigenlijk precies zoals je een sangria maakt. Dat wil zeggen dat je de Limoncello Summer Punch per glas in het glas kan maken of je maakt een grote kan waaruit je de rest van de avond kan schenken. Je begint voor 1 glas met witte port (2 barmaatjes), cava (2 barmaatjes) en natuurlijk limoncello (1 barmaatje) in een wijnglas met ijs te doen. Voeg hier 1 deel bruiswater of 7 up aan toe. Roer met een barlepel in je wijnglas. Opdienen met verse citrusvruchten zoals citroen en sinaasappel. Ook is het lekker om anders licht fruit als appel of druiven toe te voegen. De zomer in je glas!

NB: nog lekkerder is het om een hele kan met veel fruit te maken voor meerdere personen. Ideaal op een warme zomerse dag met gasten!

Het originele cocktailrecept en de foto zijn afkomstig van Cocktailicious.

Gerelateerde artikelen

Cocktail: Apple Pie Mojito

Door:

Deze cocktail is door zijn volle en warme smaken heerlijk op een koude dag. Een herfst variant op de klassieke Mojito. Vooral nu het wat kouder weer wordt een echte aanrader.

Lees verder

Cocktail: Bramble

Door:

Zit je lekker op je terras in de zon en heb je toevallig bramen en cassis in huis omdat je hier een liefhebber van bent? Dan bevelen wij je de Bramble cocktail zeker aan en is dit iets voor jou!

Lees verder

FemNa40