Cocktail: Pina Colada

De Pina Colada is een exotische drankje waarmee je de tropen in huis haalt.

Het betekent letterlijk: gezeefde ananas.
De Pina Colada is het nationale drankje van Puerto Rico.

Zoals overal in Puerto Rico moet je deze ook altijd opdienen met een grote glimlach. Want in de tropen is iedereen altijd vrolijk!

 

Wat heb je nodig voor een Pina Colada?
 

  • Witte rum of kokos rum (1 deel)
  • Kokosmelk (1 deel)
  • Vloeibare room of gecondenseerde melk (half deel / 1 barlepel)
  • Ananassap* (1 deel)


1 deel = 30 ml

* Je kunt natuurlijk ook verse ananas gebruiken, gebruik dan 1 schijf van de ananas.

Hoe maak je een Pina Colada?

Deze Pina Colada is gemaakt met een shaker. Je kunt hem ook maken met een blender. Voordeel daaraan is dat je echte verse ananas kunt gebruiken voor de sap.

Gebruik dus een shaker met ijs. Voeg met een barmaatje 1 deel ananassap, 1 deel kokos rum, 1 barmaatje kokosmelk en een half barmaatje vloeibare room of gecondenseerde melk toe. Dit laatste maakt je Pina Colada lekker romig. Even shaken tot het 1 gelijkmatige vloeistof is.

Voor je dit uitgiet in je hurricane glas vul je je glas met ijsblokjes. Na het uitgieten garneren met ananas en eventueel een kersje. Als je de cocktail uitschenkt, zie je dat je een mooie witte cocktail hebt. Ideale cocktail voor aan een hagelwit strand of gewoon lekker in je tuin of op het balkon!

De ultieme Pina Colada beleving

Het lekkerste drink je een pina colada in de tropen met een rietje uit een jonge kokosnoot. Het ultieme vakantiegevoel! Lees ook onze special uit Costa Rica: Pina Colada uit een kokosnoot.

Het originele cocktailrecept en de foto zijn afkomstig van Cocktailicious.

Bron

 

Gerelateerde artikelen

Cocktail: Apple Pie Mojito

Door:

Deze cocktail is door zijn volle en warme smaken heerlijk op een koude dag. Een herfst variant op de klassieke Mojito. Vooral nu het wat kouder weer wordt een echte aanrader.

Lees verder

FemNa40