Plaattaart met pecannoten, peer & blauwe kaas

Dit recept is uitermate geschikt voor de lunch of lichte avondmaaltijd voor 2 personen.

 

Ik gebruik voor de plaattaart baby boerenkool. Dat is wat neutraler van smaak en gewoon te vinden in de schappen van de supermarkt.

Kun je dat niet krijgen of wil je liever een ander soort groente gebruiken, varieer dan eens met spinazie,
snijbiet of rucola.

Hetzelfde geldt voor de blauwe kaas: ben je geen fan van de penetrante smaak en geur van Danablu of gorgonzola, dan kun je ook prima feta of geitenkaas gebruiken.

Benodigdheden

Bladerdeeg 4 plakjes
Peer 1 stuks, goed rijp
Gorgonzola 30 g (of een andere blauwe kaas)
Pecannoten 30 g
Boerenkool 30 g (liefst baby boerenkool)

Voor de saus
Kwark 100 g
Honing 1 eetlepel
Eieren 1 stuks

Bereiding

In de video zie je hoe je van 4 vierkante plakjes bladerdeeg een ronde pizza maakt en hoe je hem vervolgens belegt met de ingrediënten.

Zorg dat je de oven voorverwarmt op 200°C, bak de pizza / plaattaart / galette gaar in 25-30 minuten en aanvallen maar!

Eet smakelijk!

Handig filmpje

Foodness

Gerelateerde artikelen

FemNa40