Bladerdeegtaartje met ricotta en peer

Het komt niet zo vaak voor dat er gekookt wordt met fruit en is voor veel mensen nieuw.

Men denkt al heel snel dat een gerecht dat met fruit gemaakt is te zoet wordt.

Juist de combinatie is heel erg verrassend,
half hartig, half zoet. 

Probeer dit gerecht eens uit en je zult verbaast staan. 

 

Naomi van Threegirlsonekitchen heeft dit samen met haar moeder voor moederdag gemaakt. Natuurlijk kun je dit iedere dag als lunch, als voorgerechtje of als avondmaaltijd maken gecombineerd met een lekkere salade.

Benodigdheden voor 4 personen

Bladerdeeg 4 plakjes, ontdooid
Peer 1 stuks
Munt 2 eetlepels, vers en fijngehakt
Agavesiroop 1 eetlepel
Ricotta 4 eetlepels
Kokosbloesemsuiker 2 eetlepels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop.
Snijd, zonder dat je helemaal door het deeg heen snijdt, op 1 centimeter afstand van de rand een vierkant in de plakjes. Omdat je op de randjes straks geen vulling doet, zullen die 'omhoog' bakken en als een soort randjes omhoog gaan staan. 

Meng de ricotta, agavesiroop en munt goed door elkaar en bestrijk hier het binnenste vierkant mee. De randen laat je dus vrij. Leg op het ricottamengsel een paar reepjes munt. Bestrooi alles, dus ook de vrijgelaten randen, met wat kokosbloesemsuiker. Hierdoor worden de randen wat zoeter en karamelliseert de peer een beetje.
Zet het bakblik in de oven en bak de taartjes 10 minuten tot het deeg mooi goudbruin kleurt.

Serveer direct uit de oven.

Bron en foto: Foodness

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40