Tiramisu met kastanje en whisky

Met de vakantie naar Italië in het vooruitzicht, zit m'n hoofd weer vol met lekkernijen uit dat land. Eén van m'n favorieten is toch wel de Tiramisu. Hieronder een variant op dit recept.

 

Benodigdheden voor 4 personen

  • 80 gr kristalsuiker
  • 250 gr Galbanimascarpone
  • 3 eieren
  • 150 gr kastanjepuree
  • 10 cl whiskyroom
  • 4 geglaceerde kastanjes
  • 8 speculaasjes

Bereiding

Breek 6 speculaasjes in grove stukken. Maal de laatste 2 speculaasjes fijn tot kruim.  Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot een wit schuim en meng dit met de mascarpone en de whiskyroom.
Werk de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig door.  

Afwerking

Opmaken in een glas of op een schaal. Leg op de bodem de gebroken speculaas, daarna de kastanjepuree en daarop de mascarpone. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur. Opdienen met een geglaceerde kastanje en speculaaskruim bovenop.

Buon appetito!

Geplaatst door: Jannie Vennius

FemNa40