Vegan sushi

Het is veel te warm om uitgebreid te koken en veel honger hebben we met dit weer ook al niet.

Wat altijd lekker is, is sushi. Hat is lekker,
voedzaam en niet teveel.

Ik wil het dit keer eens anders maken; een vegan sushi: rijstpapier wrap van avocado.

 

Dus wil je een keer variëren door minder rijst te eten of dat je geen zin hebt in vis, dan is deze wrap van rijstpapier met avocado een briljant alternatief. Het is eigenlijk meer een verse spring roll, maar omdat ik hem zelf het liefste eet met sojasaus, wasabi en wat ingemaakte gember, noem ik het gewoon sushi.

Dit recept van Foodness is voldoende als lunch of lichte avondmaaltijd voor 1 persoon.

Benodigdheden

Avocado 1/2 stuks
Rijstpapier 2 vellen
Komkommer 1/4 stuks
Wortel 2 stuks, geraspt of julienne gesneden
Gemengde sla 25 g, in dunne reepjes

Bereiding

Snijd de avocado in vier parten en wip de pit eruit. Je hebt maar de helft nodig. Trek voorzichtig de schil van de partjes en snijd de avocado voorzichtig in zo dun mogelijke plakjes. 

Meng alle ingrediënten voor de vulling (reepjes sla, komkommer en wortel) door elkaar en verdeel het in tweeën. Probeer er mooie gelijkmatige bundeltjes van te maken, dat rolt zometeen makkelijker. 

Besprenkel een vel rijstpapier met water tot het zo flexibel is dat je het vel kunt rollen.

Leg er dakpansgewijs de helft van de plakjes avocado op, zodat je die straks mooi aan de buitenkant ziet zitten. Leg vervolgens het bundeltje met de rest van de vulling op de avocado.

Vouw met vochtige vingers de zijkanten van het rijstpapier naar binnen zodat je het geheel op kunt rollen als een loempia: vorm de vulling op 1/3 van de het vel rijstpapier dat het dichtst bij je ligt, vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia van je af dicht tot alle vulling omhuld is met rijstpapier.

Serveer met sojasaus, wasabi en ingemaakte gember.

Foto en recept: Foodness

Gerelateerde artikelen

FemNa40