Chickie

Hoewel ik een gelukkig getrouwde vrouw ben, is het af en toe toch leuk om sjans te hebben van een andere man. Al is het maar een voorbijganger bij het uitlaten van mijn hond.

Skinny Jeans

Nu ben ik dus niet meer de allerjongste en helaas ook niet meer de allerslankste, maar als je mij van voren ziet, kan ik er nog best mee door. Helemaal nu ik mij, door mijn dochter, een skinny jeans aan heb laten praten. Ik moet toch met mijn tijd mee gaan.

Ik moest er wel even aan wennen, aan die jeans dus. Allereerst is de jeans echt skinny en moet ik, net zoals vroeger, mijn buik inhouden om de rits dicht te krijgen.

 

Daarnaast is de jeans aan de achterkant wat lager uitgesneden dan mijn oude vertrouwde spijkerbroeken. Deze skinny jeans vraagt dus ook om ander soort ondergoed. Er moet tenslotte wel, net zoals bij mijn zoon, een hippe onderbroekband of sexy string boven de jeans uitkomen.

Menopauze

Nooit gedacht dat ik dit nog mee zou maken, mijn man lacht zich suf. 'Is dit jouw menopauze,' vraagt hij. Maar het is gebeurd, hip ondergoed, (te) strakke broek met leuke print, nieuwe sneakers (die ik echt nog in moet lopen, want ik waggel nu zo’n beetje als een pinguïn), maar verder ben ik klaar voor mijn nieuwe leven.

Lenette

Ik ben fan van Lenette van Dongen. Zij is ook een vrouw van een zekere leeftijd. Ze vertelde tijdens een van haar shows dat zij,
al fietsend, ingehaald werd door een stoere jongen op een scooter.

Van achteren gezien, vertelde Lenette, zag ik er best nog strak uit: hip jack, strakke jeans, lange leren laarzen. De jongen riep haar dan ook ‘he, chickie,' toe.

Ik straalde. Tot ik ingehaald werd en hij mij van opzij en van voren zag. Ik lachte hem nog schalks toe, maar hij wist niet hoe hard hij weg moest komen,

‘Hee, oud wijf, kun je niet wat sneller aan de kant gaan,’ riep hij nog. Oké, van chickie naar oud wijf. Bedankt! en weer even met beide benen op de grond.

Naar het park

Zo liep ik dus in mijn skinny jeans en op mijn stoere sneakers richting park, met mijn hond. Er naderde in de verte een goed uitziende jonge man. Ook met hond.

Ik hield mijn buik in en deed mijn best het er te laten uitzien alsof ik altijd zo hip gekleed was en op die stoere sneakers liep.
Mijn vetrolletjes waren onder een hippe tuniek verborgen. Van voren zie je mijn grijze haren niet, kortom: ik voelde me top.

Sjans

Hij lachte naar me, ik lachte terug en we passeerden elkaar. Tja, ik kan mijn buik niet eeuwig inhouden. En van opzij zie je toch altijd, ook als ik mijn buik inhoud, een behoorlijke bolling (en dat terwijl ik niet zwanger ben).

Kortom: toen we elkaar gepasseerd waren en hij driftig, zonder om te kijken, verder liep, kwam ik weer met beide benen op de grond.

Het zal een mooi plaatje geweest zijn. Een oudere vrouw met een te hippe jeans, wankelend op te nieuwe schoenen en dan ook nog met een stok lopend.

Terug bij mezelf

Ja, dat kun je toch geen chickie meer noemen, zal hij gedacht hebben. Maar..., ik heb me toch heel even zo gevoeld en dat kan niemand me meer afnemen!

 

FemNa40