Column: Herfstvakantie en nog meer!

Afgelopen week was het voor alle scholen herfstvakantie in Nederland en zo ook bij ons in het mooie Gooi! De bossen kleuren okergeel, de bladeren vallen van de bomen en de eikels keihard op de daken van de auto’s.

Meestal is het elke vakantie in onze omgeving heel stil, omdat iedereen dan weg is. Ik vind dat zalig. Lekker rustig op de wegen, maar ook in de winkels en de rest van het dorp.

 

Huwelijksfeest

In verband met het 50 jarige huwelijksfeest van mijn oom en tante, is mijn nichtje met haar man en 5 kids over uit Chicago! Marleen is ruim 20 jaar geleden verliefd geworden op de liefste Spanjaard van de wereld, Alberto Gracia.

Met hem heeft ze eerst op verschillende plaatsen in Europa gewoond, zoals Madrid en Brussel, om 7 jaar geleden richting de Verenigde Staten te vertrekken.

De eerste jaren woonden ze vlakbij New York en sinds 2 jaar in Chicago. In Europa kregen ze 3 meiden, allemaal zo rond de leeftijd van mijn Merel. Later volgden er nog 2 jongens.

La Douce France

De meiden van Marleen, zoals ik het altijd noem, komen iedere 2 jaar naar Nederland en gaan dan met mijn oom en tante 4 weken kamperen in Frankrijk. Wij maken daar als familie een ware reünie van, want iedereen die het gezellig vindt, komt ook naar La Douce France.

Zo ook 2 jaar geleden! W. had geen zin om mee te gaan en mijn moeder was net overleden, dus heb ik een goede vriendin van mij gevraagd. Ik ben redelijk stevig, maar vergeleken bij haar ben ik een kleintje. 

Stacaravan

Ik had een stacaravan gehuurd op hetzelfde terrein als de familie. Zij is een type, die nog nooit van d’r leven gekampeerd heeft en alleen in 5 sterren hotels verblijft, maar ze wilde het wel eens proberen voor haar zoontje van 10. 

Ik heb nog nooit zo gelachen als die week. Als de één uit het toilet kwam en de ander een kamer in wilde, zaten de deuren klem. Zij liep de hele dag achter haar zoontje aan te rennen,omdat ze bang was dat hij in 7 sloten tegelijk liep, terwijl juist het fijne van een familiecamping plus 17 man familie daarop, is dat er altijd iemand is om mee te spelen en die de kinderen in de gaten houdt.

Merel had de tijd van d’r leven met allemaal neefjes en nichtjes, plus dus de meiden van Marleen erbij.

Logeerpartij

Afgelopen jaar kwamen ze weer naar Nederland, maar nu mocht Merel ook met mijn oom en tante mee als 4e meid.
De afgelopen jaren hebben ze veelvuldig contact gehad met elkaar via Facebook en Skype, maar het is toch veel gezelliger om elkaar 'life' te zien.

Het leuke ook weer van familie is, dat al heb je elkaar tijden niet gezien, je altijd weer verder gaat met waar je gebleven bent. Merel pakt elke keer gewoon weer de draad op met haar Amerikaanse nichtjes.

Afgelopen week kwamen ze een nachtje logeren. Ik had de meiden opgehaald in Utrecht en Willibrord had 3 extra slaapplaatsen gecreëerd in Merels slaapkamer.

Uiteraard gingen we gezellig eten aan de keukentafel. Barbara, de oudste van de 5, is werkelijk een schatje. Ze hielp mee en kwam na het eten gezellig even bij ons aan de tafel zitten.

Ze keek vol verwondering in de rondte en zag alle foto’s die wij veelvuldig hebben hangen, plus de kleurige inrichting.
Ze zei: 'ik vind het hier zo gezellig'! Leuk is dat toch altijd om te horen.

Dagje Amsterdam

De volgende dag kwam mijn jarige zusje (ze is 50 geworden!) met haar 18 jarige zoon naar ons toe, om gezellig met z’n allen een dagje Amsterdam te doen. Zo rustig als het bij ons in Laren was afgelopen week, zo druk was het in Amsterdam.

Na uren slenteren en shoppen waren mijn zus en ik kapot. Alle H&M’s van Amsterdam waren wij in geweest en na 100 t-shirts en truien gepast te hebben door de verschillende meisjes, waren Petra, mijn zus en ik het zat! We zijn naar de Bijenkorf gegaan en hebben ons toen opgesplitst. Konden wij ons even verlekkeren in de Louis Vuiton shop.

De 3 meiden, onder leiding van Merel, gingen naar de schrijfwarenafdeling (Merel kan daar uren rondkijken en alles in d’r handen vasthouden) en de oudste 2 gingen een beetje rondlopen. Ze hadden een uurtje van ons gekregen, want daarna moesten we alweer naar huis.

Zoals jullie weten ben ik gek op Amsterdam en nog meer op de Bijenkorf. Ik vind het altijd een feestje en het was weer zó gezellig met mijn zus, die ik gewoon veel te weinig zie, dat we besloten hebben om heel snel samen met haar oudste dochter terug te gaan!

BN'er gespot

Tussen de bedrijven door heb ik natuurlijk ook nog deze week gewerkt met Renate Wijma. We zijn met zoveel leuke dingen bezig. Afgelopen week zaten wij voor een pitch te praten bij een grote producer uit het Oosten van het land,
komt zomaar Thomas Berge binnenlopen. Thomas is een nieuwe CD aan het opnemen.

Donderdag kreeg ik een telefoontje van Renate dat ze vrijdagmiddag bij Tineke de Nooy, van de Tineke Show bij omroep Max, zit. Om te praten en uit te leggen over Social Media. Renate praat heel makkelijk en Tineke is een schat, dus ik weet zeker dat het helemaal goed komt!

Weekje Toscane

Ondertussen zijn W. en ik onderweg naar Eindhoven om te gast te zijn bij een voetbalwedstrijd. Al autorijdend en tikkend aan mijn column, kwam Willibrord met een geweldige verrassing!

Hij nodigde mij uit voor een weekje naar het romantische Toscane in Italië.  'Omdat jij de mooiste, de liefste, de meest sexy en de gezelligste vrouw van de wereld bent. Dat gaan we vieren en je bent nooit lastig! (ahumm),' zei hij met een enorme grijns op zijn gezicht.

Toscane here I come!

 

 

 

 

 

 

FemNa40