Column: Werken, feestje, feestje, werken

Afgelopen week was een hectische! Werkelijk alles wat mijn leven vertegenwoordigt zat erin.

Maandagmorgen begon met een zakelijke afspraak over het netwerk in Laren, Gooische Vrouwen Zaken.

Toen iedereen op zomervakantie was en ik op een ochtend thuis aan het schilderen, belde een vriendin van mij op om te vragen of ik wilde aanhaken bij een vergadering in het Brinkhuis in Laren.

Zij was daar op dat moment met 2 andere vrouwen aan het vergaderen over de opzet van een vrouwennetwerk.

 

Koffie- of borreluurtje

Ik vind dat altijd leuk, dus sloot ik aan en gaf mijn kijk op hoe ik over een (vrouwen)netwerk denk. Netwerkbijeenkomsten moeten iets toevoegen, het moet ergens over gaan en niet een veredeld koffie- of borreluurtje zijn.

De dames waren het met me eens en zo is er een programma ontstaan, dat vanaf 3 oktober a.s. 2 maandelijks van start gaat.

Het is een lunch van 11.00 tot 14.00 uur, waarin elke keer voor de maaltijd een interessante spreekster komt en die na de lunch de dialoog aangaat of een mini workshop geeft.

Dus hierbij dames zijn jullie van harte uitgenodigd en voor meer informatie kun je kijken op www.hartvanlaren.nl.

Voordracht uit Shakespeare

's Avonds hadden we in eerste instantie een feestje van de man van een andere vriendin van mij. Hij werd 60 jaar en heeft zijn hele leven een grote voorliefde gehad voor theater. De locatie was aan het IJ in Amsterdam Noord en met de invallende duisternis geweldig om al die lichtjes langs de kade te zien.

Binnen begon om 20.00 uur een voorstelling die bestond uit het interviewen van mensen, die als een rode draad door zijn leven liepen en als afsluiting kregen we een voordracht uit Shakespeare van Gijs Scholten van Aschat.

Die deed dat zo verschrikkelijk geweldig. Ik moet toegeven dat ik totaal geen Shakespeare kenner ben, dan behoudens de verplichte klassiekers tijdens mijn middelbare school. Maar dit was werkelijk fenomenaal en Gijs legde ook nog eens heel goed uit wat er met de verschillende scènes bedoeld werd.

Van een ingetogen Shakespeare feestje naar een outgoing glitter- en glamourparty. De overgang was behoorlijk groot, maar beide feestjes waren wel zeer gezellig.

Arsenaal 20 jaar

Op de terugweg naar huis gingen wij nog even langs bij het Arsenaal in Naarden, waar Jan en Monique des Bouvrie een feestje gaven, omdat het Arsenaal alweer 20 jaar bestaat.

Jan is altijd een grote lieverd en ik mag hem erg graag. Laatst vertelde hij mij dat hij zich rot gelachen had om onze uitzending van 'Jouw Vrouw Mijn Vrouw'.

Wij zijn dan ook veelvuldig onderwerp van gesprek bij de Bouvries thuis. Als Monique vindt dat Jan iets te heftig reageert, noemt zij  hem Willibrord en als hij vindt dat zij wel iets liever kan doen, noemt hij haar Gesina. Geweldig toch!

Verschillend pluimage

Tijdens het eerste feestje liepen veel theatermensen rond, zelfs Joop van de Ende, met wie Willibrord jarenlang heeft gewerkt. Het viel Joop gelijk op dat de omvang van W’s buik behoorlijk was geworden door het goede leven… Hij kreeg gelijk een klap op zijn pens!

Tijdens het tweede feestje liep tout bekend Nederland, aangevuld met mensen uit ’t Gooi. Het niveau gezien en gezien worden was erg hoog. De enige die ontbrak wat Gert Jan Dröge van Glamourland. (God hebbe zijn ziel).

Ook de bekende society fotograaf Edwin Smulders liep er rond, dus zullen jullie binnenkort in de bladen wel de nodige plaatjes tegenkomen. Edwin begint tegen W. altijd over PSV. Ze zijn beide echte fans van de ploeg uit Eindhoven. Gelukkig voor hen gaat het nu eindelijk erg goed en dat steken ze dan niet onder stoelen of banken.

En dit was alleen nog maar de maandag!

De Ronny Tober Foundation

Dinsdags was een werkdag met verschillende afspraken en zo ook woensdagmorgen. ’s Middags hadden wij de CD presentatie van Ronny Tober, een hele dierbare vriend.

Ronny is ongeveer 10 jaar geleden ernstig ziek geweest en heeft na zijn genezing, samen met zijn lieve echtgenoot Jan,
besloten om de Ronny Tober Foundation op  te richten.

De Foundation zorgt dat meervoudig geestelijk- en lichamelijk gehandicapten dé dag van hun leven hebben. Met hele bussen vol gaan deze gehandicapten met vrijwilligers naar een pretpark.

Het geld voor dit goede werk wordt o.a. bijeen gesprokkeld door deel te nemen aan wandelvierdaagsen of eens per jaar een groot Gala, waar de tafels voor een bedrag worden verkocht.

Ook wordt de foundation financieel ondersteunt door dierbare vrienden van Ronny en Jan. Kijk maar eens op www.ronnytoberfoundation.nl.

Enfin, de CD-presentatie was in Loosdrecht en zou om 14.00 uur beginnen. Omdat de afspraak van W. in Amsterdam en die van mij in Laren uitliep, waren we later in Loosdrecht. Jan en Ronny stonden ons al op te wachten.

Gelukkig waren we nog op tijd voor de uitreiking van de CD. Het was een zeer ongedwongen sfeer met vele oude bekenden, zoals o.a.: Tineke de Nooy (1,2,3…Tineke), Marga Bult ( 'Rechtop in de wind') en Sjoukje Dijkstra (Olympisch kampioene kunstrijden).

SBS 6 Shownieuws was er, Sterren.nl, de fotografen van de bladen en Ben Holthuis, reporter van Story.

De Social Media Balie

Ik heb nog een tijd met Ben staan praten over mijn nieuwe werkzaamheden, met name het organiseren van de verschillende netwerkbijeenkomsten, maar ook over De Social Media Balie. Een nieuw bedrijf dat ik met Renate Wijma ga starten.

Social Media neemt zo’n enorme vlucht, dat wij het leuk en belangrijk vinden om bedrijven hierin te ondersteunen o.a. ook door een Social Media strategie te verzorgen, personeel op te leiden, te monitoren wat er over het bedrijf wordt gezegd in de Sociale Media en daarin bij te sturen, zodat er zo gunstig mogelijk over het bedrijf en haar imago wordt gesproken.

Ben vindt het altijd erg leuk om te weten wat W. en ik zoal doen. Ik krijg ook altijd steevast de vraag: 'Wanneer gaan jullie trouwen?'

Omdat ik op dit moment erg veel werk, neemt W. een deel van de huishouding over en dat is natuurlijk wel wereldnieuws (ahum!).

Geluidsman Bert

Al met al was het een hele gezellige middag, die ’s avonds nog eens dunnetjes werd overgedaan in het nieuwe appartement van W’s zoon, waar allemaal vrienden kwamen eten en wij nog even snel een borrel gingen halen.

W. had zijn oude geluidsman Bert meegenomen, die door een val met zijn fiets zijn voortanden kwijt is. De hele avond vlogen de grappen en grollen over de tafel met de verloren tanden als hoofdonderwerp. W. zat zich tranen met tuiten te lachen, waarbij ik zo nu en dan dacht dat hij erin zou blijven.

De resterende dagen stonden in het teken van zakelijke afspraken, maar werd wel gezellig op vrijdagavond afgesloten met een bezoekje aan onze stamkroeg ’t Bonte Paard in Laren.

 

 

 

FemNa40