De Zeeuwse kust

Heerlijk, lekker naar de Zeeuwse Kust, Zeeuws Vlaanderen heeft mijn hart gestolen!

Jaren geleden kwam ik daar voor het eerst, als klein meisje al, iedere zomer gingen we met de kajuitzeilboot van mijn ouders op vakantie en zo kwamen we in allerlei Zeeuwse dorpjes terecht, waaronder ook in Breskens.
Toen lagen we een dag in een haven, aten we ergens in de buurt van de haven in een gezellig restaurantje een visje of een pannetje mosselen en dan werd de reis vervolgd.

Zeeuwse kust

Een jaar of 10 geleden kwam ik terug op Zeeuwse grond. En ik werd er meteen door gegrepen! De rust, de schitterde stranden, de kleine pittoreske dorpjes, I love it!

Iedere zomer gaan we die kant op, we huren daar een chaletwoning direct aan het strand, alleen nog even de dijk over klimmen en je staat met de voetjes in het zand!

Het park ligt tussen Breskens en Groede, Breskens is een iets groter dorpje met restaurantjes en winkeltjes en supermarkten en vanuit Breskens kun je met de pont oversteken naar Vlissingen, leuk om een dag te doen!

Groede is een heel klein dorpje maar zeker de moeite waard om een keer te gaan kijken. Het dorpje is knus en pittoresk met mooie geveltjes en in de Slijkstraat kun je nog genieten van het oude ambachtelijke leven van het oude Groede. Op het pleintje bij de kerk kun je heerlijke wafels en pannenkoeken eten!

Maar wij brengen de meeste tijd door op het strand! Garnaaltjes vangen, vliegeren, zandkastelen bouwen, schelpjes zoeken.

Het verveelt nooit!


FemNa40