Hippe strandtenten Zeeland

Als je dit jaar niet op vakantie gaat naar het buitenland en het fijn vindt om een leuk strand te bezoeken, geven we je hier een paar tips.

Nederland heeft, buiten de bekende badplaatsen die je kent, nog genoeg andere hippe en mooie stranden, waar je heerlijk kunt gaan genieten van de zon, zee en eten. 

 

Deze week besteden we aandacht aan een paar plaatsen in Zeeland, die hoog aangeschreven staan en volgende keer nemen we Zuid Holland onder de loep.

 

Zeeland

Zeeland heeft zo'n 650 km aan kust. De stranden zijn vrij breed en goed te bereiken per auto. Er zijn reddingsbrigades en badmannen aanwezig om de stranden zo veilig mogelijk te houden. 

Blauwe Vlag
De stranden in Zeeland hebben al diverse keren de onderscheiding van de Blauwe Vlag ontvangen. Dit is een milieuonderscheiding die garant staat voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. In 2003 en 2004 heeft Domburg zelfs de prijs voor de schoonste stranden gekregen.

Strand Breskens

Breskens heeft een mooi breed strand dat aan de oostelijke kant van de veerhaven ligt. Breskens heeft een enorme jachthaven met 1500 ligplaatsen en de internationale vismijn.

Strandpaviljoens
Op het strand zelf zijn geen strandtenten maar er is wel een strandpaviljoen. Voor heerlijke vis- en vleesgerechten kun je terecht bij strandpaviljoen Puur of ’t Halve Maantje, waar je voor een snelle lunch terecht kunt.

Strand Domburg

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en heeft een breed zandstrand dat helemaal doorloopt tot Westkapellen. Hier vind je familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden en zones voor naaktrecreatie en extreme sporten.

Strandpaviljoens
Strandpaviljoen De Boomerang heeft een ongedwongen, relaxte sfeer. Je kunt hier genieten van een snack, een borrel, een vers gemaakte pizza voor op het strand of men neemt rustig de tijd voor een uitgebreid menu met heerlijke vis- en vleesgerechten. Dit alles terwijl je geniet van het prachtige uitzicht over strand en zee.
Op het Westerstrand ligt strandpaviljoen De Stenen Toko, waar de bezoeker in alle rust kan genieten van verse gerechten, gekoppeld aan een mooi uitzicht over strand en zee. Hier is ook een grote zandbak met speeltoestellen voor kinderen.

Strand Renesse

Renesse ligt in het noorden van het eiland Schouwen-Duiveland en is een mooie badplaats met 17 kilometer breed zandstrand en met, volgens meteorologen in de zomermaanden de meeste zonuren van Nederland. Hier vind je familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden en zones voor naaktrecreatie en extreme sporten.  Op alle stranden zijn badmannen aanwezig voor de veiligheid en er zijn openbare douches, toiletten en een EHBO post.

Strandpaviljoens
Strandpaviljoen Corazon is een gezellige en dynamische ontmoetingsplaats voor jong en oud. Hier kun je heerlijk eten en drinken met uitzicht op een fantastisch stukje Nederland. Na afloop kun je lekker uitbuiken op een van de fatboys, de grote loungekussens. Op het terras van het sfeervolle strandpaviljoen Luilekkerstrand kun je heerlijk in een hangmat of in een zitzak chillen en onder het genot van een hapje en een drankje luisteren naar 'hippe' muziek.

Bovenstaande stranden zijn rolstoel toegankelijk.

Fijne dag!

Gerelateerde artikelen

Beach Life in Griekenland

Door:

Stranden zijn er in overvloed te vinden in Griekenland. Je hoort bijna iedereen wel over zijn favoriet praten, de plekjes die jij volgens hun echt eens moet ontdekken.

Lees verder

FemNa40