Volg je droom, volg je hart!

Laat je meevoeren met de flow door opmerkzaam te zijn op alle componenten die het Universum inzet om je droom werkelijkheid te laten worden.

Lisa haar droom begint in London. Werkzaam in de beroemde kapsalon van Charles Worthington.

Haar opleiding tot kapster en haarstylist volgt ze bij het Rudolf Steiner Instituut. Daar werkt ze een aantal jaren vol passie.

 

Werken op cruiseschip

Maar als dochter van een Belgische moeder en Engelse vader leeft het verlangen in haar om de wereld over te reizen op een cruiseschip. ‘Toevallig’ komt ze op een beautybeurs de stand van Steiner weer tegen.
Daarvan weet Lisa dat ze op cruiseschepen werken.

Ze krijgt de kans en grijpt hem met beide handen aan. Ze gaat als kapster werken op het cruiseschip de Splendour of the Seas. Eén van de schepen van Royal Caribbean International. Ze reist de wereld over en geniet van haar werk.

Italië

Tijdens één van de reizen ligt het schip in de haven van Napels. Samen met een collega gaat ze wat drinken in een café. Daar zitten nog twee mannen die op het schip werken. Maar hier zien ze elkaar voor het eerst. Lisa is op slag verliefd op Rene… liefde op het eerste gezicht.

Deze varieté/theater artiest biedt haar koffie aan en ze hebben leuke gesprekken. Lisa en haar collega lopen terug naar het schip. Dan zegt Lisa vol overtuiging tegen haar collega: 'Met die man ga ik trouwen!'

De volgende 4/5 maanden zien ze elkaar soms, wanneer hun schepen in dezelfde haven liggen. Dan eten ze samen en genieten van elkaar. Op de schepen houden ze contact via de fax. Dat is de enige mogelijkheid op dat moment.

Wisselen van schip

In tegenstelling tot Lisa werkt Rene op veel verschillende schepen. En het is weer tijd voor Rene om te verkassen. Hij gaat de komende twee maanden werken op het schip de Monarch of the Seas. Lisa haar contract loopt af dus probeert ze ook op de Monarch of the Seas te komen, maar dit mislukt. Haar contract wordt verlengd op de Splendour of the Seas.

Balen?

Het schip waar Rene op zit, de Monarch of the Seas, loopt op een rif in St. Martin en daardoor slaat een enorm gat in de boot. Hetzelfde geval dat het schip de Costa Concordia overkwam. Gelukkig kan de schipper de boot het strand opsturen. Ondanks de chaos loopt alles goed af.

Beter nog, het loopt geweldig af voor Lisa en Rene. Want Rene wordt vervolgens door zijn werkgever, uit alle mogelijke schepen, geplaatst op de Splendour of the Seas voor de komende twee maanden! En dit was precies de wens van Lisa! Bijna direct nadat Rene aan boord komt, doet hij Lisa een huwelijksaanzoek. En natuurlijk zegt Lisa: 'YES!'

Samen

Lisa denkt na over de relatie. Om deze te laten werken zullen ze meer samen moeten zijn. Dus zegt ze voorlopig het kappersvak gedag en wordt de persoonlijke assistente van Rene tijdens zijn acts. Rene zijn ex-vriendin leert Lisa de kneepjes van het vak en de acts. En samen ontwikkelen Rene en Lisa nieuwe acts. Zo trekken ze de hele wereld samen over.

Rene is de 4e generatie varieté/theater artiest. Zijn vader komt uit Denemarken en zijn moeder uit Estonia. Rene’s vader had in 1974 een oude boerderij gekocht in Oldetrijne (Friesland). Toen Rene’s moeder overleed, heeft Rene de boerderij gekocht.

Nu ze getrouwd zijn en samenwerken, is Oldetrijne ook Lisa haar thuishaven geworden. (Daarvoor woonde ze in Londen). De moeder van Lisa’s vader is een Nederlander. En haar ouders kwamen uit Harlingen (Friesland). Lisa is weer terug bij haar roots. Hoe grappig is dat?

Loslaten

Het verlangen naar kinderen ontstaat… maar hoe ze ook hun best doen, het duurt 3 jaar voordat de eerste baby wordt geboren. Lisa besluit niet langer te proberen zwanger te raken maar zich te richten op nieuwe plannen. En toen kwam de flow. In Rome ontdekte Lisa dat ze zwanger was! Het is een zoon en ze noemen hem Maximus (Max) na het 1ste circus van Rome.

Lisa werkt door tot ze 8 maanden zwanger is en gaat alleen naar Nederland. Rene blijft nog 3 weken in Amerika. Het huis is nog een bouwval. Geen water, elektriciteit ect. Maar met hulp van vrienden, vriendinnen en familie wordt in 3 weken tijd het voorhuis volledig afgemaakt. Rene komt thuis, 1 week voordat Max wordt geboren. En terwijl Lisa de trap staat af te lakken, beginnen de weeën.

Op en af werken

Steeds 2 maanden of 6 maanden werken en tussendoor een aantal weken thuis. Max gaat gewoon mee, maar nadat de tweede zoon Milo is geboren, besluiten ze om een nanny te zoeken. En die vinden ze. Sietske’s kinderopvang in Sonnega. De kinderen kunnen er ook slapen en maken deel uit van een gezin. Max gaat gewoon naar school en er is regelmaat.

Gemis kinderen

Het gemis van de kinderen wordt echter steeds groter, ondanks dat ze inmiddels de vrijheid hebben om 4 dagen op het cruiseschip te zijn en dan weer thuis. Rene en Lisa denken na over de tijd dat ze niet meer reizen. Lisa leert hoe ze een tekening op schaal moet maken. Om het hele huis zo te kunnen verbouwen als ze willen om ‘later’ de volgende droom te gaan leven.

De Haarstichting

Bij Sietske wordt borstkanker geconstateerd. Daardoor groeit het verlangen van Lisa om mensen te helpen zich goed te voelen. Ze hoort over de Haarstichting die pruiken beschikbaar stelt en besluit daar aan mee te willen helpen. Ze volgt een opleiding (terwijl ze gewoon bleven entertainen op de cruiseschepen) voor permanente make up en medische tatoeages.

In juli 2013 stopt ze met werken op het cruiseschip. Rene blijft hiermee gewoon doorgaan. Na ongeveer 3 jaar heeft Lisa alle benodigde papieren. En het huis is inmiddels helemaal af. Het voorhuis wordt verhuurd. En Lisa begint met de bouw van de Clinic.

Positief denken

Tussen de shows door valt Rene en raakt dusdanig gewond dat hij 6 maanden in een rolstoel belandt. Na 3 operaties aan zijn knie kan hij nu weer lopen en goed bewegen. Maar zijn tijd als entertainer op de cruiseschepen is voorbij.

Een grote boerderij, twee kinderen en een salon die nog niet klaar is. Er moet geld worden verdiend dus wordt de droom voor ‘later’ eerder uit de kast getrokken. Bed and Breakfast de Boomerang wordt gelanceerd.

Een half uur nadat ze zich op de websites voor Bed and Breakfast registreren gaat de telefoon! De eerste boeking is binnen! Daarna gaat het als een trein. De 5 kamers die ze hiervoor beschikbaar hebben, zijn bijna elke dag verhuurd! Rene is begonnen met een koksopleiding omdat hij altijd al een passie voor koken en gezond eten heeft.

Clinic Lefever

Lisa haar dromen zijn helder en duidelijk en ze twijfelt niet! De bouw van Clinic Lefever is een feit.
Een praktische ruimte geschikt om behandelingen te geven en te knippen. Op 18 januari 2014 opent Lisa feestelijk haar salon. Ze knipt mensen gratis die haar willen doneren voor de Haarstichting!

Ze helpt ook mensen met littekens of vrouwen die bijvoorbeeld een tepelreconstructie willen. Voor iedereen is het belangrijk om je goed te voelen en het is Lisa haar passie om daarbij te helpen.

En opnieuw hebben Lisa en Rene samen een droom gevonden. Ze geven invulling aan die droom gedreven door hun eigen passie. Vanuit deze droom worden weer nieuwe verlangens geboren. Wanneer het voorhuis vrijkomt zal daar een restaurant worden gerealiseerd, zodat ze complete wellness-weekenden kunnen organiseren met een heel gevarieerd programma.

Kort geleden is er voor FemNa40 ook een artikel geschreven door Lucia Boer over de SECRET. Zojuist heb je hiervan een levensverhaal gelezen waarin de wet van aantrekking wordt gebruikt.

Volg je hart, droom, vertrouw en denk en praat over wat je wilt… dan zal de wet van aantrekking je overeenkomstig geven.

i.o. PR. Shirley Algera

Gerelateerde artikelen

FemNa40