De Fuck It List

Voor als zelfs de Omgekeerde Bucketlist niet meer haalbaar is.

 


Lenette van Dongen

Ik schreef al eerder over Lenette van Dongen. Vorige week ben ik met de meiden van het MS Fysio groepje naar haar nieuwste show geweest: Tegenwind. Echt een must see, helemaal voor alle 40+ dames.

Ik heb ook al eerder geschreven over de Bucktetlist en de Omgekeerde Bucketlist. De eerste bestaat voor mij vooral uit nog te bezoeken landen. De tweede betreft dingen die ik vroeger nog kon (zoals schaatsen, skiën en hardlopen), nu niet meer kan, maar nog wel een keer wil proberen.

Omgekeerde bucketlist

Welnu, ik heb geprobeerd om nog een keer te schaatsen (totale mislukking), skiën (idem dito), karten  en hardlopen (helaas ook weer idem dito). Staat natuurlijk wel stoer, alles toch nog een keer proberen,
niet opgeven en als het dan niet toch niet lukt: loslaten.

Dat laatste zeggen vooral anderen tegen me die dit alles nog wel kunnen, makkelijk praten dus. Met loslaten heb ik sowieso een probleem, maar daarin ben ik niet de enige.

De wijsheid van het ouder worden

Lenette had het in haar show over de Fuck It list. Ze had het niet over dingen die niet meer mogelijk zijn, loslaten. Ze had het over de wijsheid van het ouder worden. Het je niet meer druk maken over wat anderen van je denken, over dingen doen zoals jij voelt dat goed voor je is.

Fuck It kunnen zeggen tegen al die mensen en dingen die niet meer bij jou passen. Dit zette me aan het denken. Misschien moet ik de dingen die ik vroeger kon, wel weer geprobeerd heb en toch niet lukten, op mijn Fuck It lijstje zetten.

Fuck It List

Op mijn Fuck It lijstje staan nu dus zaken als karten, skiën, schaatsen en hardlopen. Geen getreur, gewoon Fuck It. Voelt een stuk beter. Op mijn Fuck It lijst komen vast nog meer activiteiten, zoals planken bij de fysio, pilatus.

Ik maak ook een Fuck It lijst met daarop lastige mensen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Jan Roos, Geert Wilders, Donald Trump, maar ook aan mensen die vinden dat ik het niet meer kunnen hardlopen maar los moet laten.

Ook een stralend schoon huis komt op deze lijst en het ‘buik inhouden als ik ga zwemmen’. Fuck It, mensen die oordelen, zonder zich ergens echt in te verdiepen. Fuck It, de strijd tegen de kilo’s en grijze haren.

Direct resultaat

Heerlijk, een Fuck It lijst maken is veel leuker dan de Omgekeerde bucketlist en de ouderwetse Bucketlist.
De Fuck It List is makkelijk en geeft een direct resultaat. Ik kan het iedereen aanraden.

FemNa40