Hondje loopt net als het vrouwtje

Voor kinderen van (een) ouder(s) met MS worden er jaarlijks de MS kinderkampen georganiseerd. De kinderen verdienen ook een weekje zorgeloze vakantie.

 

Voor kinderen met een vader of moeder met MS zijn er jaarlijks de MS-Kinderkampen. Superleuk, allemaal leeftijdsgenootjes, met thuis vaak dezelfde problemen als bij jou thuis. Bij het halen en brengen van de kinderen barst het van de scootmobielen, rollators, rolstoelen spalken en stokken. Waar ik op het schoolplein de enige ben die hulpmiddelen, is dit voor zowel mijzelf als voor mijn kinderen toch een soort verademing, een groot gevoel van herkenning.

MS vriendinnen

In juni dit jaar was er het kamp voor mijn dochter; voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Mijn dochter ging nu al voor de 4e keer mee, en ze is altijd weer blij om daar haar ‘MS-vriendinnen’ weer te ontmoeten. Met z’n zessen in een tent & een superleuke begeleidster. Wat wil een kind nog meer.

Toen we het kampterrein opliepen zag ze al snel haar vriendinnetje Julia voor zich lopen, met haar moeder en haar hondje. "Kijk mam, Julia heeft een MS-hondje"! Toen ik goed keek zag ik wat ze bedoelde. Julia’s moeder heeft aan beide benen een soort van spalk, ook loopt ze, net zoals ik, met een stok.

Het hondje echter; liep ook met een spalk om ’n achterpootje. Het was een komisch gezicht: Vrouwtje en hondje: beiden met spalk.

Navraag leerde dat het hondje geen MS heeft, maar gewoon een gebroken pootje. Hondje kan gelukkig weer helemaal beter worden.

FemNa40