Joan Collins en voortekenen van de overgang

Kent u die reclame met daarin Joan Collins, in een voetbal-mannen-kleedkamer en promoot een bekend merk reep chocola Macker. “Which one of you bastards nicked my deo?”, roept Joan. Herkent u dat bitcherige gedrag?

 

Ongesteld worden

Ik soms helaas wel, en nee, niet als ik honger heb, wel als ik ongesteld moet worden. Omdat ik Femna 45+ ben ga ik langzaam naar een nieuwe fase. Je weet wel, die fase waar iedere vrouw vroeger of later doorheen gaat. Een van die veranderingen in mijn lijf, schijnt bij deze fase te horen, is een wat ontregelde menstruatie. Omdat ik zo’n weekje voordat ik ongesteld wordt altijd al wat kribbiger werd, ben ik het gaan noteren in mijn agenda.

Bijvoorbeeld: maandag de 30e, ongesteld worden, maandag de 23e: pas op O! Ik kon daar dus al rekening mee houden en begreep mijn stemmingswisselingen beter. Geloof me, dat was voor iedereen in mijn omgeving een stuk prettiger.

Nu klopt dat vaste schema van 28 dagen niet meer met als gevolg dat ik geconfronteerd word met stemmingswisselingen op het moment dat ik daar nog niet klaar voor ben. Ze nog niet begrijp. Als ik dan weer ongesteld wordt en op een voor mij onverwachte dag, gaat het lampje branden. Oh, dat was er aan de hand. De hormonen hebben me weer te pakken gehad.

MS-fysio-fitness

Vorige week woensdag had ik weer mijn MS-fysio-fitness uurtje. Allemaal vrouwen met MS, allemaal tussen de 40 en 55. Onze fysiotherapeute, Astrid, is ongeveer ook zo jong. We voelden ons woensdag allemaal nogal bitcherig, nukkig, niet lekker in ons vel. Onze fysiotherapeute dacht dat het wel aan het weer zou liggen. De befaamde herfststormen zaten in ons hoofd. We hadden aan een uur niet genoeg om onze ongenoegens te spuien over onze mannen, kinderen, de postbode, etc. etc. Een mannelijke collega van onze fysiotherapeute durfde, toen ons uur bijna voorbij was, de ruimte niet binnen te komen.

Een chagrijnig NEE van Astrid was voldoende om hem met staart tussen de benen om te laten keren. Omdat die fysiotherapeut op Driss, uit de film Intouchables lijkt, vinden wij het normaal nooit erg als hij even komt buurten. Maar nu was hij echt niet welkom.

FemNa40