Noah’s eerste schoolweek

Noah's eerste anderhalve week op de International School zit erop. Wat was het spannend voor hem.

Met de kriebels in zijn buik hebben we hem afgezet. Strak smoeltje en ja, dan word je in het diepe gegooid. 

Gelukkig kreeg hij een buddy die met hem zou meelopen.

 

Zijn mentor was geveld door de Chikungunya, een nare ziekte die er heerst op het eiland en die je oploopt na een verrekte muggenbeet van de Aziatische tijgermug.

Je begrijpt dat ik mij dagelijks helemaal volspuit met deet om te voorkomen dat dit bij ons ook kan gebeuren. Hoewel ik momenteel 30 muggenbeten tel, verdeeld over mijn hele lichaam vind ik het hier in alle opzichten een feestje. Noah heeft zijn draai gevonden en is happy in zijn nieuwe klas.

Amerikaanse school

Voor mij is het erg wennen dat hij op een Amerikaanse school zit. Alles maar dan ook echt alles is Amerikaans. Zodra je de poorten binnenstapt waan je je niet meer op Curaçao maar op Amerikaans grondgebied. Zo ook afgelopen vrijdag. Toen was er een X-mas concert.

Vanaf 4th grade tot aan 8th grade (Middle School) werd er in volle borst kerstliederen gezongen en muziek gemaakt. Op z’n Amerikaans. Kleine schattige kinderen met een stropdasje om of een zwart fluwelen jurkje aan. Zij stonden on stage om iedereen te laten zien hoe goed zij alle muziekinstrumenten beheersten.

Van viool tot aan trompet, van trompet tot aan drums. Het meest ontroerende waren wel de 20 kindjes,
denk ongeveer in de leeftijd van 9 jaar, die met hen allen het bekende kling klokje klingelingeling speelden op hun blokfluit. Ik kreeg er kippenvel van. Zoiets simpels, zo mooi!

Een en al saamhorigheid

Op dat moment realiseerde ik mij dat ik een bevoorrecht mens ben dat ik hier op dit mooie eiland mag wonen en Noah op deze school kon doen. Een school met zoveel culturen en met kinderen van over de hele wereld.
Die op deze avond een saamhorigheid uitstraalden die ik nog nooit in Nederland heb gezien op de scholen.
Dat kan natuurlijk aan mij liggen, maar ik vond het echt hartverwarmend.

Echte kerstbomen

De dag na Sinterklaas zag ik iedereen slepen met een echte kerstboom en in een mum van tijd werd het eiland omgetoverd in kerst, knipperen er overal lampjes en hoor je kerstmuziek uit elke hoek van de straat komen.

Gisteren ben ik samen met een vriendin en mijn dochter kerstversiering gaan kopen en hebben we het strand en de salon versierd. Heerlijk! In dertig graden de kerstversiering ophangen is even wennen maar o zo gezellig.

Noah hoeft nog maar anderhalve week naar school, dan heeft hij kerstvakantie. Dan kan hij weer even bijkomen van alle eerste indrukken. Althans... eerst even samen met mij de boom optuigen en als we dat aan het doen zijn, denk ik even aan alle mensen die we zo liefhebben in Nederland.

Dat jullie allemaal maar een prachtige kerst mogen hebben!

Gerelateerde artikelen

FemNa40