Column: Stilte voor de storm!

Zoals elke morgen zeg ik ook vandaag weer tegen Willibrord: Goedemorgen zonder zorgen, we maken er weer een feestje van!

Om 08.15 uur hangen we al aan de telefoon om zijn kleindochter 'lang zal ze leven' toe te zingen. Ze is 4 jaar geworden en gaat de eerste dag naar de basisschool.

 

Afsluiting en kennismaking

Maar er is vandaag nog een feestje, want mijn oudste dochter ontvangt haar 2e bul en Merel gaat voor het eerst naar de middelbare school, nadat ze eerst 2 dagen heeft mogen kennismaken met haar medeleerlingen en mentoren. 

Ze hebben de school ontdekt via een speurtocht. Ik had gewild dat ze dat in mijn tijd hadden gedaan! Ik kan soms nog zwetend wakker worden uit een droom, dat ik het juiste lokaal niet kan vinden en dus niet op tijd ben! De tweede dag heeft ze liggen rollenbollen door de modder. Schijnt goed te zijn voor de teamspirit!

Waar de ene dochter haar schoolcarrière afsluit, begint de andere. Helaas mag hun vader, die alweer bijna 4,5 jaar geleden overleed, dit niet meer meemaken.

Hans, mijn 'grijze dakduif'

Vanmorgen kwam een vriendin, waar ik ook zakelijk leuke dingen mee doe, een bakkie koffie drinken. Ik vertelde haar dat het zo’n bijzondere dag was en schoot vol (ondanks mijn geluk met Willibrord) om het gemis van Hans. Vooral dat hij deze bijzondere momenten niet meer mee mag maken. Maar natuurlijk ook voor de meiden, die op juist deze gelegenheden hun eigen vader missen.

Enfin, mijn vriendin zegt tegen mij: 'ik mis de duif!' Altijd als wij gezellig in de tuin zitten, komt er een grijze dakduif. Ik had mijn vriendin ooit eens verteld dat vlak na het overlijden van Hans, altijd wel een duif in mijn omgeving is. Ik noemde Hans vroeger mijn 'grijze dakduif'.

Hans was een grote flinke vent met grijs haar (en ik val nu eenmaal op grijs!). Ze heeft het nog niet gezegd en voilà... we krijgen bezoek van mijn grijze dakduif. We kijken elkaar aan en krijgen beiden spontaan kippenvel!

Uitreiking bul

In de middag was de uitreiking van de bul. Van te voren waren de ex-studenten allemaal erg nerveus en stonden een beetje te giebelen in afwachting wat er komen ging. Het werd een indrukwekkende ceremonie. Het leuke was dat het een eerste editie betrof van de internationale studie 'Master Media Studies' aan de Erasmus Universiteit.

Alle afgestudeerden hadden een heuse blauwe toga met dito hoed op. Het leek wel Amerika! Samen met mijn dochters biologische moeder zaten wij vol trots en dikke strot te genieten van de plechtigheid. Na afloop zei ik lachend tegen haar:
'Zo, deze klus hebben WIJ geklaard!'

Politieke zaken

Gisteravond had ik voor iets zakelijks de erudiete Bram Peper aan de telefoon en uiteraard ging het over 010, zoals wij dat noemen. In Rotterdam liggen nu eenmaal mijn roots. Ik ken er veel mensen, ken de mentaliteit (niet lullen, maar poetsen of netter: geen woorden, maar daden) en weet  precies alle belangrijke plekjes en gebeurtenissen van de stad.

Ik had mijn voormalige burgemeester aan de bel om te sparren over een aantal politieke zaken. Naast Willibrord op tijd zijn suikerthee te brengen als hij in bad zit, te chaufferen en zijn Irish coffee op een speciale manier klaar te maken, heb ik ook een eigen carrière.

Helaas kwam dat in de uitzending 'Jouw Vrouw, Mijn Vrouw Vips' totaal niet naar voren. Maar daar was zoveel in geknipt, dat van de 4 geweldige dagen met leuke, lieve en spannende momenten, er niets van over is gebleven. Dat is TV maken anno 2013!

Vrouwen Netwerk in 't Gooi

Voor ik Willibrord leerde kennen was ik, naast eigenaar van de leukste en stoerste kinderkledingzaak in 't Gooi 'Just Juniors', ook voorzitter van de Larense Ondernemers. Ik heb mij altijd ingezet voor het mooiste winkeldorp van Nederland, Laren!

Nadat ik mijn winkel had verkocht, heb ik ook de voorzittershamer neergelegd. Maar aangezien mijn zakelijke netwerk erg groot is, wordt er ook veelvuldig een beroep op mij gedaan. Hetgeen ik natuurlijk zeer waardeer, want ik wil niets liever dan mensen met elkaar verbinden.

Binnenkort organiseer ik een Twitter workshop met Renate Wijma als Sociale Media Specialist en ben ik gevraagd om een Vrouwen Netwerk voor het Gooi op te zetten en als grootste opdracht mag ik een evenement voor ondernemers organiseren in november aanstaande.

Het Zengevoel

Maar... het sociale seizoen met de glitter- en glamourparty's komt er ook aan! De uitnodigingen vallen dagelijks in de brievenbus of komen via de mail binnen.

Gelukkig ga ik vanaf volgende week, nadat ik 2,5 jaar niet geweest ben, weer naar een meditatiecursus, zodat ik in goede balans blijf. Het ultieme Zengevoel. 

Mediterend op mijn matje ben ik klaar voor een drukke herfst!

FemNa40