Wijs meisje, wijze vrouw

Soms kom je in een krant of tijdschrift interviews tegen met kinderen en met mensen die je bijblijven. Mij bleven flarden van interviews bij, de eerste met een meisje van 10, de tweede met een vrouw van 38.

Wijs meisje

In de Volkskrant staat iedere week een interview met een kind.
De jongen of het meisje worden gefotografeerd in hun eigen kamer. Ze vertellen met wie ze in huis wonen, welk vak ze het leukste vinden op school, wat hun hobby’s zijn, vrienden en nog veel meer.

 

Deze week werd een meisje van 10 geportretteerd. Leuk kind, woonde met haar ouders en zus in een huis, wilde later verder gaan met haar muziekcarrière en verder veel plezier hebben met vrienden en familie.

Op de vraag: wat vind je leuk aan jezelf, antwoordde ze: 'Je moet niet één ding hebben dat je leuk aan jezelf vindt, maar blij zijn met hoe je bent'.
Op de vraag wat ze niet leuk vind aan zichzelf, antwoordde ze: 'Ik heb wel bepaalde dingen die ik niet zo leuk vind aan mezelf, maar daar kan ik niets aan veranderen. Als je er niets aan kunt veranderen, is het zonde van je tijd om erover te piekeren'.

Wijze vrouw

In de Libelle las ik een interview met een vrouw, die voor het moment genezen is van kanker, maar wel momenten heeft waarin ze bang is dat haar ziekte terugkomt.
Ze zegt dat haar glas altijd halfvol is. Als het glas een keer iets leger is, dan giet ze de inhoud in een kleiner glaasje. Ze weet, dat mocht de kanker terugkomen, ze kan zeggen dat ze alles uit het leven heeft gehaald.

Mooi lijstje

Wow, daar kunnen we nog iets van leren. De uitspraken, van dit meisje en van deze vrouw behoren op een tegeltje te komen of mooi ingelijst te worden. Dit tegeltje of dit lijstje zouden een mooie plek moeten krijgen in iedere school, in ieder ziekenhuis en natuurlijk in iedere huis.

FemNa40