Mijn naam is Daniëlle en ik ben geboren op 11 februari 1968 te Amsterdam in een liefdevolle familie. Omringd te zijn met zoveel liefde heeft mij een veilig basisgevoel gegeven en een open blik naar de wereld.

Maar bij mens zijn horen nu eenmaal ook emotionele, pijnlijke gebeurtenissen en in mijn leven is dat als eerste de scheiding van mijn ouders geweest toen ik zes jaar oud was. Om de pijn niet zo te hoeven voelen creëerde ik een droomwereld met mijn gedachten waar alleen maar liefde en blijdschap heerste en ik danste, danste, totdat mijn voeten pijn deden .

In mijn tienerjaren ontmoette ik de liefde van mijn leven en de vader van onze twee kinderen: een zoon en een dochter en zij lijken erg veel op de prins en onze kinderen in mijn droomwereld. In diezelfde periode verlaat mijn opa zijn lichaam en merk ik dat ik die emotie en pijn moeilijk in mijn droomwereld kwijt kan. Ik voel de aanwezigheid van mijn opa op een aards niveau en de stille zoektocht naar ‘er is meer tussen hemel en aarde’ begint.

De geboorte van mijn kinderen geeft mij het onvoorwaardelijke liefdesgevoel en het ‘waarom’ ik geboren ben . Moeder zijn. Een grote dankbaarheid maar ook een gevoel van schuld, beseffend dat een gelukkig leven niet zo vanzelfsprekend is. Wat zou ik kunnen doen om te helpen de wereld een beetje vrediger te maken. Het antwoord openbaart zich luid en duidelijk als Yoga.

Het Yogapad heeft mij al even gevonden tijdens zwangerschapsyoga, maar als ik in het jaar 1997 in één week van drie verschillende kanten een yogaboodschap krijg: 1. van een haptonoom dat ik beter moet leren om naar mijn lichaam te luisteren, want na een val van de trap ben ik rustig doorgelopen en ik schijn zwaar gekneusde ribben te hebben; 2. een medium die voorspelt dat ik in de toekomst yogales ga geven en dat het mijn grote passie is en 3.  ik droom dat Yogabeoefening een belangrijk instrument is voor WERELDVREDE .

Yoga is een complete wetenschap die duizenden jaren geleden in India is ontstaan . Yoga ziet het fysieke lichaam als voertuig met de geest als bestuurder en de ziel als het ware wezen van de mens .  De Asanas (fysieke houdingen), meditatie, pranayama (bewuste ademhaling) en het chanten van Mantra’s (magische spreuken in de sankriet indiaase oertaal) die samen te beoefenen zijn of apart, het is maar net wat je fijn vindt om te doen . 

Yoga geeft ons als duidelijk instrument de mogelijkheid om vanuit ons hart te leven waar liefde altijd huist . Ik hoop je te ontmoeten bij FemNa40 of ergens in de ruimte tussen hemel en aarde .

Harte groet,
Daniëlle