Boekpresentatie ‘De Grote Waarheid’

Welkom  allemaal.

Het is een zwangerschap van tien jaar geweest dit boek...

Het voelt zo ontzettend lekker voor mij dat ik eindelijk bevallen ben.

Dank jullie wel dat jullie hier zijn om dit samen te vieren.

 

En wat een reunie zeg met zoveel mensen waar ik een hart-connectie mee heb. De belangrijkste mensen die in mijn hart wonen zijn mijn grote liefdes John, Davey en Estelle. Davey en Estelle zijn hier nu niet. Estelle loopt stage in Bonaire en Davey woont in Melbourne.

Vind ik dat jammer? Ja op een bepaalde manier wel maar op een andere manier misschien ook niet.
Estelle noemt het boek 'De Grote Leugen' en Davey noemt het boek 'Spirituele Porno'.

John is hier wel, hi schat ik hou van jou tot de verste ster en duizend keer op en neer en nog veel meer...
Ook hou ik van het natuurlijke levensproces en het beste plan is geen plan. Intunen en kijken wat er voor woorden komen, nuu kan dat bij mij ook wel eens zijn dat ik dan 20 minuten stil ben en dat wil ik jullie nu niet aandoen dus ik heb gisteren getyped vanuit mijn hart en lees de rest even voor.

 

Waar het boek in het kort op neerkomt, is dat we allemaal en niemand uitgezonderd liefde, licht, natuur zijn. We zijn het alleen vergeten en het is tijd dat we het ons weer gaan herinneren. Yoga is mijn instrument naar ontwaken geweest dus dat is de weg die ik ken en graag deel met een ieder die het ook zo zat is om mee te spelen in het levenspel der illusie, want willen we eigenlijk niet allemaal authentiek zijn, ons hart volgen,
echte mensen zijn zoals mijn oma Ria altijd zei. 

Maar hoe doen we dat dan en waar beginnen we. Heel simpel, we hoeven niets te doen en ook nergens te beginnen. Er is namelijk geen begin en ook geen eind, we kunnen niets doen want ik, jij, wij is een grote illusie. Zo simpel kan het niet zijn, hoor ik velen denken, maar echt zo simpel is het wel.

Wij zijn dat ene onnoembare alles. Noem het God, De Eeuwige liefde, de bron, energie of wat dan ook. En dan is het fijn om ons steeds te herinneren dat het allemaal maar concepten zijn.  In stilte is De Grote Waarheid makkelijk te voelen. Nou had ik voorgesteld om er een stilte meditatieve boekpresentatie van te maken en alleen maar knuffelen en elkaar in de ogen de spiegels van de ziel aankijken. Gelukkig is dat afgekeurd, hoor ik jullie denken.

Mijn dankbaarheid naar de uitgever is groot; in mijn toekomstvisioen tien jaar geleden, was het duidelijk dat ik dit boek moest schrijven en dat ik me niet druk hoefde te maken over een uitgever, die zou zich als de tijd daar was vanzelf melden.

Ik zag in mijn toekomstvisioen dat het om een blonde vrouw met hele lieve ogen ging. Toen ik Martine dan ook ontmoette via vriendin-schrijfster Lou Niestadt was het gelijk duidelijk dat de Kosmos dit gepland had.
Ik vertelde Martine dat er echt maar een reden is waarom ik dit boek geschreven heb. Dit boek had toen trouwens een hele andere titel:  'Veiligheid, Geiligheid, Heiligheid'. Martine zei gelijk 'dat is alleen een werktitel hoor Daniëlle...' Maar hoe het boek ook benoemd zou gaan worden, de enige reden waarom ik dit boek wil uitbrengen is voor 'wereldvrede'.

Daar moest Martine even over nadenken. Toen antwoordde ze na een denkpauze: 'serieus, wij willen het boek graag uitbrengen maar wereldvrede kan ik je niet beloven'. Dank aan Martine, Dascha, Hermelijn, Jolande, Annelies, Marja en  Jan voor de samenwerking en het laten uikomen van mijn droom. 

Dank aan mijn broertje Johnny, Tijn Touber, Belinda Meuldijk en mams voor de mooie woorden op de achterkant van het boek. Dank aan mijn tante Carola Oonk en oom Ronald Diepenbroek voor de mooie foto op de voorkant. Dank aan mijn papa voor het zijn van mijn beschermde god en dank aan mijn lieve vriendinnen Barbra, Marianne, Ilja, Dascha, Carmen en Margaretha die als een soort vroedvrouwen zijn geweest tijdens dit proces.

Kom op Daan je kunt het. Jeetje is dat boek nu nog niet uit! Laat het maar lekker zitten, veel te pijnlijk allemaal. Ik bid naar god en de engelen dat jouw droom mag uitkomen. Ooooooooo ik ben zo blij dat het boek eindelijk uitkomt want dan kunnen we weer samen gezellige dingen doen.

 

Ik wil ook graag  van de gelegenheid gebruikmaken om mijn drie belangrijkste spirituele leraren te bedanken. Hier aanwezig Berna Ooms en Katiza Satya, dank voor al de wijsheid en waarheid die jullie met me gedeeld hebben en mij het vertrouwen hebben gegeven om hier te zijn. Herhalend vertelden ze mij als ik ze weer op de troon van de goeroe plaatste: 'je kunt het licht en de liefde alleen maar in ons herkennen omdat je zelf licht en liefde bent'.  

Ik heb nog een belangrijke leraar die in Melbourne woont. Hij is 86 jaar en is niet meer zo reislustig.  Er is een dingetje fout gegaan met de druk van het boek met namen veranderen; is die belangrijke leraar Sailor Bob per ongeluk omgetoverd tot Sailor Thomas. Ik ging ontzettend zweten toen ik dit zag maar ik denk dat deze non dualiteits leraar hier heel hard om kan lachen.

Zijn woorden: 'We zijn immers niet onze naam, onze vorm of onze gedachten en het is net zoals we naar de zee kijken en het water blauw lijkt, maar als we het in een emmer doen wat zien we dan? Niets wat op blauw lijkt'.

Vorig jaar heb ik het geluk gehad om een cd Heart Flow op te nemen met Marcel Fisser Gregor Hamilton en Kelly  ter Horst. Waarvoor wilde ik dat graag? Natuurlijk alleen maar voor wereldvrede. Hoe leuk was het dan ook dat we weken lang in de top 100 hebben gestaan en op een gegeven moment op plek 22 tussen Marco Borsato en Beyonce!

Wat ontzettend fijn dat jullie hier samen met mij de Gayatry mantra willen spelen en een mantra chanten is een heerlijke manier om ons hart te openen en de liefde naar binnen en naar buiten te laten stromen. Het is leuk als jullie meedoen maar je kunt ook een powernapje of iets anders gaan doen.

Het is wel leuk om te weten dat als er ongeveer 80 mensen in een ruimte aanwezig zijn die vrede uitstralen, dat dit zoveel verder rijkt dan de ruimte waar we ons in bevinden, echt verder dan we ons ooit kunnen voorstellen.

Het boek is te koop bij Bol.com

Foto's: Edwin Smulders

Gerelateerde artikelen

Boek: Onze Liefde

Door:

Terugkeer naar jullie liefde van de eerste tijd: verlangen naar elkaar, interesse in elkaars bezigheden, zin in seks, echt samen leven.

Lees verder

FemNa40