Smoorverliefd op Yoga

Heerlijk om hier in de nieuwe Yogaschool bij ons in de Jordaan te zijn, waar de liefde van opa Willy op zijn oergrond zo duidelijk voelbaar is. 

Ja dat krijg je van het vele Yoga beoefenen, de fijngevoeligheid voor energieën en het 'leven voorbij vorm' mogen zien?

 

Voor mij is er geen twijfel dat als we ons lichaam op een dag verlaten, dat de liefde ons zeker niet verlaat . Ik had echt zin in deze middag met de aanwezigheid van zoveel mensen waar ik van hou, totdat een vriend mij waarschuwde voor de pers.

Menselijke eigenaardigheden

Dat jullie niet houden van langdradige spirituele saaie praatjes en eigenlijk alleen maar geïnteresseerd zijn in mijn privéleven of eigenlijk het privéleven van mijn broertje Johnny en wie zijn nieuwe liefde is en ja het is misschien ook totaal niet interessant dat mijn grote liefde en beste vriend John en ik bijna 25 jaar gelukkig getrouwd zijn en 30 jaar verliefd.

Onze kinderen zijn volwassen liefdevolle mensen en het vader en moeder zijn is ons grootste geluk. We hebben natuurlijk onze menselijke eigenaardigheden en dat krijgen we allemaal cadeau bij mens zijn.

Verder zijn we vrij saai en we zijn niet aan de drugs of alcohol. We doen niet aan partnerruil en hij is niet verliefd op mijn beste vriendin.

Maar waarom zijn we hier ook alweer?

Ik... ik ben smoorverliefd op Yoga. Yoga en ik hebben elkaar 24 jaar geleden tijdens mijn eerste zwangerschap gevonden. Toen de kinderen klein waren was het een beetje flirtgedrag, totdat er meer tijd en ruimte voor mezelf kwam. Toen begon ik met mijn spirituele zoektocht, waarin ik 7 jaar intens begeleid ben door paranormaal genezeres Berna Ooms.

Een wereld van natuur, kruiden, geneeskunde, beschermengelen, de krachten van kristallen stenen, etherische oliën, handoplegging, holistische massage, de tarotkaarten leggen, met als favoriet de inner child kaarten en de wetenschap die groeide, groeide en groeide.

Ik weet dat er meer is tussen hemel en aarde, veel meer dan dat we zien. Het herhalen van positieve woorden in gedachten, zodat je het op een gegeven moment echt gaat geloven bijvoorbeeld. Dat wij allemaal kinderen zijn van het licht.

Spirituele wijsheden doorgeven

Toen de tijd daar was om mij op het yogapad te zetten, vertelde Berna me dat ze me in de toekomst yogales zag geven en dat dit mijn grote passie zou gaan worden. Dat ik door yoga te delen, spirituele wijsheden zou kunnen doorgeven aan velen omdat het laagdrempelig is.

O ja, antwoordde ik verbaasd, maar dan moet ik me wel wat meer verdiepen in de yoga. Dat ene lesje wat ik volg in de week, daar kan ik geen les mee gaan geven. Een paar dagen na Berna haar voorspelling kwam yoga guru Katiza Satya op mijn pad. 

Een guru is iemand die ons van het duister naar het licht begeleid of in andere woorden iemand die het pad zelf heeft bewandeld en alle troep in zijn wezen heeft opgeruimd.

Zij heeft mij vervolgens 7 jaar intens begeleid in de waarheid en wijsheid van de Indiase yogawereld. Weer dat getal 7, het getal van heelheid en het getal van John zijn rugnummer bij Ajax. De muziek, gespeeld tijdens de yogalessen, raakte mijn hart diep, vooral Deva Premal en Miten, makers van vele mooie mantra cd’s.

Mantras zingen

Naast mijn dagelijkse asana en meditatiebeoefening kwam de zangstem steeds meer naar buiten, tot groot ongenoegen van onze kinderen, die dachten dat ik ze in de maling nam en dat het allemaal een grap was.

Tijdens één van mijn privésessies met Katiza Satya gaf ze me lachend een visioen door. Ja, zo gaat dat als je veel yoga beoefent, dan krijg je wel eens toekomstvisioenen. Ze vertelde me dat ze mij mantras zag zingen voor duizenden mensen en dat ik veel meer mensen zou kunnen bereiken met mantra zingen als met de asana practice.

Mantras chanten is ook een methode om de geest te ontspannen en om negatieve patronen los te laten. Als je niet van fysiek werk houdt of fysiek beperkt bent en wel van zingen houdt, waarin het trouwens helemaal niet uitmaakt of je mooi zingt of niet.

Volle stadions

Terug naar Satya haar voorspelling, dat ze mij dus zag zingen in volle stadions. Ik lachte haar hardop uit. Jazeker, in een voetbalstadion waar ik John zijn club aanmoedig. Op een andere manier gaat dat echt nooit maar dan ook nooit gebeuren hoor Satya, dat weet ik zeker.

Haha ik lachte als een boer met kiespijn. Mantras zingen blijft voor altijd mijn geheime liefde om me op te laden en de liefde in mijn eigen hart te voeden elke dag weer opnieuw. Misschien zal ik ooit met een kleine circle van vriendinnen relaxed een beetje chanten.

De Heart flow mantra cd

Tja, nu heb ik het geluk dat er in mijn privéleven veel muzikale talentvolle mensen leven. Toen ik Marcel Fisser drie jaar geleden een berichtje via Facebook stuurde dat we misschien ooit samen wat zouden gaan opnemen, voor vrede in onszelf. Hij schreef terug dat hij dat al lang wist. Nu doet Marcel niet aan yoga maar heeft hij Indisch bloed door zijn aderen stromen, dan kun je ook in de toekomst kijken.

Nu terug naar dit moment van hier en vandaag. De Heart flow mantra cd die ingezongen is in de magische Sanskriet oertaal en die duizenden jaren geleden in India geboren werd en het herhalen van de magische woorden ons laat herinneren wie we daadwerkelijk zijn.

Liefde, licht vrede, het leven zelf, natuur. De cd is opgenomen in een heart frequentie van 432 hertz, wat het hart chakra meer raakt. Het gevoel van tegenwoordig wordt door de muziek die je hoort opgenomen in 440 hertz, wat een hersenfrequentie is. 

Deze frequentie laat de geest meer de gedachten en de hersenen raken. Dat is ook handig, maar we leven in een gehaaste tijd waar het wel heel fijn is om weer meer vanuit het hart te gaan leven.

Dankbaar

Ik ben heel dankbaar dat Marcel Fisser en Gegor Hamilton dit avontuur met mij hebben aangedurfd. Als kind ben ik opgegroeid in de muziek en tv studios en tussen de coulissen, maar altijd als toeschouwer van mijn liefdevolle zingende en acterende moeder met aan de ander kant mijn geweldige sportieve liefdevolle vader.

In de wereld van gezondheid en voeding was hij zijn tijd ver vooruit. Ik slikte al vitamine- en mineralenpreparaten toen ik een tiener was. Dat is dus ruim dertig jaar geleden. De wortelsapjes en gezonde smoothies die ik moest opdrinken, daar bleef mijn vader naast staan. Hij was denk ik de eerste in Nederland met een blender, maar nu dwaal ik geloof ik een beetje af.

Terug naar de mantra cd. Het opnemen van de cd was een fijn en vloeiend proces. Ik ben heel dankbaar dat zangeres Kelly ter Horst haar engelenstem gegeven heeft. Ik dank Harol Perreira voor het maken van de mooie foto’s, Michele Smit voor de vormgeving, mijn vriend en leraar in Krishna bewustzijn, zijn naam is ook Krishna. Krishna Das Bosch bedank ik voor het geven van zijn goddelijke stem aan de Hare Krishna mantra. Hij is hier jammer genoeg niet, want zijn grote liefde woont in Australië.

Verder bedank ik onze mooie lieve bijzondere talentvolle dochter Estelle. Een paar maanden geleden vroeg ik haar om ook een lied voor de cd samen met mij op te nemen: 'schat, jij bent de echte zangeres van ons en ik ben alleen maar de yogalerares. Aaaa alsjeblieft! Hier, luister maar naar de cd van Deva Premal, haar cd 'In the light of love', aaaa alsjeblieft alsjeblieft.'

'Mam, mamaaaaa, wat een irritant nummer, dat ga ik echt niet met je opnemen, aaaaa was haar reactie! Ok, vooruit ik luister er wel naar in mijn auto en ik ga mee naar Marcel zijn studio, maar je moet me echt beloven dat je me niet dwingt. Ik ga alleen mee om te kijken.' Binnen vijf minuten stond ze achter de microfoon alsof ze nooit iets anders heeft gedaan. Met haar mooie stem vulde ze de studio en de cd. Dank je Amore mio!

Wij hopen dat door het luisteren of meezingen met de Heart flow cd meer mensen mogen ontwaken in het licht van de liefde.

NAMASTE

Geplaatst door Danielle van 't Schip

Gerelateerde artikelen

FemNa40