Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis.

Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. Sinds 2003 woon ik in Utrecht, inmiddels met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zogen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden.

In juni 2013 werd uitgezaaide borstkanker bij mij geconstateerd en vanaf dat moment begon voor mij een zoektocht naar de beste manier om hiermee om te gaan. Waar mij dat brengt beschrijf ik op mijn weblog. Voor mij dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment,
elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

http://zondervonkgeenvuur.nl/

 

Suikervrije limonade

Door:

Moeilijk man, zonder suiker! Dus na alle opwinding over mijn ‘suiker maakt je ziek’ blog hierbij even een lekker makkelijk limonaderecept om van de schrik te bekomen. Suikervrij natuurlijk!

Lees verder

Because I’m happy

Door:

'Clap along if you know what happiness is to you'. Pharrell en zijn Happy-song gaan de hele wereld over, maar weten we wat geluk voor ons is?

Lees verder

Bio-LOGISCH

Door:

Het woord zegt het eigenlijk al, bio-LOGISCH. Voedsel, brandstof voor lijf en leven, waarom zou je jezelf niet het beste gunnen? Ik heb al verschillende keren geschreven over eten waarvan is gebleken dat het goed is.

Lees verder

Juice up your life

Door:

Gelukkig, een zaak waar de ‘regulieren’ en de ‘alternatieven’ het dan toch echt over eens zijn: veel groenten en fruit eten is gezond. En als zelfs het Voedingscentrum het zegt….

Lees verder

Nutricijnen uit het bos

Door:

Een belangrijk onderdeel van de strijd tegen kanker is het stoppen van de zogenoemde angiogenese, het aanmaken van nieuwe bloedvaten waardoor de tumor kan groeien.

Lees verder

Warmtemomentje

Door:

Daar hadden we er dan een, een eerlijke, echte, allerbeste opvlieger! Exit oestrogenen, enter overgang. Omdat mijn tumor hormoongevoelig is (80% oestrogeen) heb ik een fijne spuit in de pens gekregen.

Lees verder

Nuts about coconuts

Door:

Een verblijf op een tropisch eiland heeft zo zijn (gezondheids) voordelen. Zo kun je elke dag van een verse kokosnoot genieten, en laat dat nou echt supergezond zijn!

Lees verder

Kurkuma als medicijn

Door:

Superpower uit de grond. Een klein worteltje dat iedereen kent zonder het misschien te kennen, is een van de krachtigste antikanker medicijnen uit de natuur.

Lees verder

Waarom suiker ziek maakt

Door:

Suiker maakt je ziek. Daar, ik heb het gezegd. Dit is een blog dat je waarschijnlijk liever niet leest, maar wel zou moeten lezen. En denk erom: don’t shoot the messenger.

Lees verder