Juice up your life

Groenten en fruit, meer heb je haast niet nodig om gezond te leven.

Ik ben aan de juices, boordevol anti-kanker vrienden!

Gelukkig, een zaak waar de ‘regulieren’ en de ‘alternatieven’ het dan toch echt over eens zijn: veel groenten en fruit eten is gezond.

 

En als zelfs het Voedingscentrum het zegt… Maar ik vind het best een gedoe om voortdurend overal weer nieuwe en afwisselende combinaties voor te bedenken, ik heb het ook wel eens druk. Enter: de juicer.

Hoe handig is zo’n juicer of sapcentrifuge! Je knikkert er gewoon alles in wat je nog hebt en vooral die dingen die net een beetje te vers zijn geworden. Zo gooi je meteen een stuk minder eten weg. Alles even wassen en hop in de juicer, knallen maar. De lekkerste sapjes in een handomdraai en gezond!

Twee van mijn favorieten:

1. Appel, rode biet, wortel en een klein beetje citroen
Schijnt ontzettend goed tegen kanker te werken, heb zelfs gelezen dat het na drie maanden elke dag drinken gewoon weggaat. What the heck, we proberen het gewoon, zeker omdat het ook lekker is.

2. Sinaasappel, wortel, gember, eventueel beetje honing
Lekker fris en volgens de kenners een echte stress-releaver.

De truc zit hem vooral in het combineren van groenten en fruit. Dit zorgt ervoor dat alle waardevolle stoffen zoals vitamines beter opgenomen worden in je lijf. Ook eens proberen in je eten dus, appeltje door de wokschotel, cranberry’s door de lasagne enz. Experimenteer er op los en laat mij  vooral weten wanneer je een goede combi hebt ontdekt.

Op internet en Facebook vind je eindeloos veel ideeën voor groentesapjes, bijvoorbeeld op Juicing Vegetables.

Gerelateerde artikelen

FemNa40