Met veel plezier wil ik mij graag voorstellen: ik ben Jantsje Dekker. Mijn hoofdvak is de Klassieke Homeopathie. Ik heb mijn diploma behaald in 2005 aan de H.A.N. onder de bezielende leiding van Ewald Stoteler.


In 1972 ben ik mijn Studie Schoolmuziek begonnen aan het Koninklijk Conservatorium en kwam zo in het Lager en Voortgezet Onderwijs terecht. Ik gaf daar drama-, dans- en muzieklessen en later heb ik de opleiding gedaan tot yoga docente: zwangerschapsyoga, yoga voor kinderen en tieners.

 

Omdat ik mij heb gespecialiseerd in klachten van emotionele aard heb ik de Opleiding tot Darmtherapeut gedaan en de opleiding tot Vingerreflexoloog. Sinds een jaar heb ik mij - als ervaringsdeskundige met kanker - vooral gericht op kankerpatiënten die ik mag ondersteunen met aanvullende therapieën.

 

Ten behoeve van hen heb ik de module ‘Yoga voor Kankerpatiënten’ dit jaar afgerond. Ik krijg veel patiënten met angstklachten en ben bezig een eerste hulpboekje samen te stellen i.v.m. EHBO oefeningen voor angst, direct toe te passen.

 

Sinds een paar maanden werk ik samen met Agnes Janssen, Medisch Thermografie m.b.t. vroege borstscreening.

 

Daarnaast heb ik mij bekwaamd als orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige. Tevens oefen ik het vak van Iriscopiste uit, waar sprake is van een analyse verkregen uit het microscopisch beeld van de iris op fysiek vlak. De Holistische Oogdiagnose geeft een analyse van de talenten en mogelijkheden die een iris laat zien.

 

Ik ben opgeleid met een methode waarin ik ben opgeleid om jezelf en anderen op energetische wijze bij te staan. Ik wil daar aantonen dat Vingerreflexologie - een vorm van traumaverwerking - en Quantum Touch heel goed kunnen samengaan.

 

Aan de Levend Bloed Analyse heb ik een prachtig hulpmiddel om het homeopathisch consult te verrijken. De hoogsensitieve mens heeft mijn speciale aandacht omdat niet iedereen de gaven ziet maar vooral de moeilijke kant van zichzelf aandacht geeft.

 

Twee jaar geleden ben ik instructor Chi Neng Qi Gong geworden, ook wel Chinese Yoga genoemd.

 

Een jaar of 15 geleden heb ik de HBO opleiding Frans gedaan , die heb ik niet afgemaakt. Ik gaf wel bijles Frans aan brugklassers, maar nu ben ik weer begonnen met deze prachtige taal.

 

Op mijn site http://www.paracelsusgouda.nl staan al wat artikelen voor Frans sprekenden en op de site http://www.vitaliteitenkanker.nl staan vooral artikelen voor kankerpatiënten en hun familieleden. De website http://www.klassiekehomeopathie.nl staan de artikelen belangrijk voor geïnteresseerden.