Hamamdoek in plaats van badlaken

De hamamdoek komt oorspronkelijk uit Turkije. In de badhuizen van Turkije (de hamam) worden de hamamdoeken gebruikt als omslagdoek en droogdoek. Een andere naam voor hamamdoek is pestemal of fouta.

De hamamdoek wordt gemaakt van hydrofiel katoen, waardoor hij zeer geschikt is als badhanddoek. Ze nemen namelijk zeer goed vocht op. De hamamdoek is soepel, in verschillende maten te verkrijgen, dun en licht van gewicht (wat weer scheelt in de koffer).

Eén van de vele voordelen is dat de hamamdoek weer snel droogt. De hamamdoek is geschikt voor vele doeleinden.

Doordat de hamamdoek relatief licht en dun is, gaat hij makkelijk mee naar het strand of op reis. Men kan de hamamdoek ook gebruiken als tafellaken of picknickkleed, als badlaken op het strand en 's avonds als het wat houder wordt, is de hamamdoek goed te gebruiken als zomerplaid.

Tegenwoordig zijn er hamamdoeken verkrijgbaar die gevoerd zijn met badstof en een zakje, waarin je je zonnebrand kunt doen voor op het strand.

De hamamdoek is ook erg geschikt als omslagdoek voor de baby. Maar ook thuis in de badkamer misstaat de hamamdoek zeker niet.

Hamamdoeken zijn te koop op markten, bij cadeaushops en badkameraccessoire-winkels. De richtprijs ligt tussen de 20 en 30 euro.

Tip: geef eens een hamamdoek cadeau!

Succes verzekerd!

FemNa40