Bandajanas, het slippermerk

De slippers zijn niet alleen naar eigen inzicht samen te stellen.

Ze zijn bovendien op talloze manieren te dragen.

Wissel een hippe en stijlvolle look af met een stoere of romantische uitstraling.

 

Bandajanas zijn helemaal zelf samen te stellen en zijn op tientallen manieren te dragen. Kies eerst voor een basisslipper en style vervolgens het geheel af met passende banden en leuke accessoires. De banden hebben een lengte van maar liefst 1.40 m en zijn eenvoudig zelf op maat te knippen.

De mogelijkheden zijn eindeloos

De slippers kunnen op talloze manieren geknoopt en gedragen worden. Zo kunnen de linten spannend en speels om het been omhoog gebonden worden. Leuk om de slippers op deze manier onder bijvoorbeeld een jurkje te dragen. Maar wie meer van een sportieve of stoere look houdt, bindt de banden laag om de enkel.

Daarnaast kunnen de banden gevlochten worden. Erg leuk voor bij een romantische outfit. Door de toevoeging van accessoires, zoals de Ibiza ringen, wordt het aantal opties nog groter. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Ze passen perfect onder een zomerjurk, maar staan ook leuk onder een mooie jeans.

Zelf wat ideeën op doen? Bekijk dan de draagtips op de website.

Sociale werkplaats aan het werk

De Bandajanas banden worden geproduceerd in de sociale werkplaats in Amstelveen: de Kuiperij. Vanwege het ongekende succes vorig jaar is er inmiddels een tweede sociale werkplaats aan het werk voor Bandajanas: Pantar Amsterdam.

Eigenaresse van Bandajanas, Evelien van der Werff, koopt gerecycled textiel in, in de vorm van rollen katoen. Evelien: 'Het is altijd weer een verrassing welke kleuren er te koop zijn. Het materiaal wordt namelijk niet geverfd, maar samengesteld uit overgebleven textielresten uit de mode-industrie. Daaruit stel ik kleurcombinaties samen die vervolgens naar de sociale werkplaatsen gaan'.

In de sociale werkplaatsen werken mensen met een verstandelijke beperking en vrouwen die door omstandigheden aan lager wal geraakt zijn. Ze krijgen van Evelien een eigen setje slippers en mogen hun eigen bandensets maken. Zo kunnen ze trots zeggen dat ze een aandeel hebben in het Bandajanas merk. 'Dat vind ik heel belangrijk. Ik krijg kansen die ik met beide handen aanpak, maar wil ook graag anderen een kans geven, hoe klein ook'.

   

Bron en foto's

Gerelateerde artikelen

FemNa40