Bont

Onder het motto van Karl Lagerfeld 'nep is niet chique, maar nepbont wel,' dompelen we onszelf deze winter onder in de pracht en praal van een warm en zacht nepvachtje.

 

Faux Fur is hot!

Sinds Karl Lagerfeld (Chanel) de term ‘fantasy-fur’ heeft geïntroduceerd, is de modewereld helemaal in de ban van imitatie-bont. De etalages in de winkelstraten verraden het ook al voor dit seizoen: we gaan veel bont zien! Ontwerpers kiezen voor diervriendelijk faux fur in plaats van echt bont. Zo presenteert Chanel deze winter zijn modellen van top tot teen gehuld in bont. Ontwerper Prabal Gurung laat zien dat kleur en bont goed samengaan en Miu Miu verleidt ons met sprookjesachtige en vrouwelijke creaties.

Uitgesproken bont

Kleur is één van de trends in bont voor komend seizoen. Ontwerpers maken gebruik van duidelijke, heldere kleuren in combinatie met een grafische look of colorblocking. Op de catwalk zagen we uitvoeringen in de kleuren van regenboog met nadruk op rood en variaties op blauw.

Het gebruik van stralende en vrolijke kleuren maakt het materiaal toegankelijker voor een groter publiek. In de winkels overheersen de kleuren van de wintervachten van sneeuwdieren, camel, bruin en zwart.

Styling

In ready-to-wear collecties zien we vooral een toepassing van bont in jassen, schoenen, giletjes, tassen, mutsen en handschoenen. Het motto is: ‘less is more’. Houd er rekening mee dat Faux Fur ‘zwaar’ oogt. Met (nep)bont creëer je al volume in je outfit. Draag het daarom op een ‘slank silhouet’, door het bijvoorbeeld te combineren met een skinny jeans en high heels of plateauhakken. Vooral de losse bontkraag speelt aankomende winter een belangrijke rol in de styling.

Bron: Perscentrum Mode

FemNa40