Een dag aan het strand

Voor 2013 is de koudste zomer sinds 1816 voorspeld, maar gelukkig blijven we optimistisch, toch? We klampen ons vast aan de zomerse dagen die nog komen gaan!

Het mag dan geen tropische zomer zijn, ook bij een windstille twintig graden met vriendelijk zonnetje haasten we ons naar het strand. Dus als die zomerdag aanbreekt dan willen we er klaar voor zijn!

Hier een selectie van wat er niet mag ontbreken op jouw dag aan het strand. Er zijn daarbij drie voorwaarden waaraan jouw outfit dient te voldoen: comfort, eenvoud en kleur!

 

Dresscode? Comfort!

Een comfortable strandoutfit is  een must. Je gaat een dagje luieren en dat gaat nu eenmaal beter als alle ingrediënten – zon, zee, goed gezelschap én een lekker zittende outfit – optimaal zijn. Voor veel vrouwen is het 'bikinimoment' al stressvol genoeg, dus waarom zou je jezelf vermoeien met ingewikkelde kleding?

Kies voor een ruimvallend jurkje van een soepele stof. Dus geen synthetische stoffen waarin je sneller zweet, geen ultrakorte of te strakke broekjes of een jurkje met knellende bandjes. Je wil er in je bikini niet uitzien als een rollade!

Less is more

Geldt bij een avondje stappen het motto 'Be wise, accessorize!', tijdens een dagje strand  kun je je uitbundige accessoires achterwege laten. Niet alleen omdat de kans groter is dat je je ring of haarband verliest of vergeet, maar ook omdat een goede beachlook nu eenmaal minimalistisch is. Het credo 'less is more' gaat hier dus zeker op! Op de boulevard mag je flaneren op je plateau sandalen. Aan de kustlijn sjok je heen en weer tussen handdoek, zee en strandtent op je (teen)slippers. De keuze voor slippers lijkt makkelijk gemaakt, maar er zijn tegenwoordig zoveel leuke exemplaren; daar kun je een heel strand mee vullen! Kies een felgekleurd paar of een trendy dierenprint. Met een neon accentje komen je bruingekleurde voeten bovendien mooier uit.

Tip
Een strandaccessoire die praktisch én stijlvol is: een grote strohoed. Het beschermt je hoofd tegen de zon en geeft je direct een glamour look.

Say Hello to Yellow!

Kleur is onmisbaar in een zomerse outfit. In een tropisch ensemble lijkt die zeebries net wat zwoeler en geheel gehuld in geel lijkt die zon nog net iets feller te schijnen! Trendkleur geel leent zich uitstekend voor een dagje strand. Draag pasteltinten voor een lieflijke look of ga voor opvallend neon. Kies voor een luchtig jurkje in geel dat je makkelijk aan- en uittrekt, zodat je nog sneller met je kanariegele bikini in het water ligt. 'Wie als laatste in de zee ligt trakteert op ijsjes!'

Fifties style

We zien de jaren vijftig terug in het modebeeld, in het interieur en óók op het strand. Bikini’s hebben bijvoorbeeld hoge broekjes: erg fifties en bovendien fijn als je je buikje wil verhullen. Ook in zonnebrillen is de retro invloed overduidelijk, zo is het vlindermontuur weer populair. Op het strand is een zonnebril onmisbaar tijdens het lezen van een boek.
Fijne bijkomstigheid: je kunt stiekem lekker loeren naar andere badgasten!

Bron: Perscentrum Mode

Foto: Strohoed van Bellerose, Zonnebril met fifties look, van Dsquared. Bikini met hoog broekje, van Seafolly, Slippers: Havaianas Animal
FemNa40