De hoed is weer helemaal terug!

De hoed kan net die bijzondere uitstraling geven om je look helemaal compleet te maken.

De dameshoed is een leuk modeaccessoire om jezelf te kunnen laten zien.

En er is voor elke leeftijd en gelegenheid een dameshoed in diverse vormen en maten te vinden.

 

Wat is de geschiedenis van de dameshoed?

De hoed is ontstaan als hoofdbescherming tegen wind, regen en zonneschijn. Daarnaast werd de hoed ook gedragen uit religieuze en sociale oogpunten. Het dragen van een hoed was sjiek en was in het verleden alleen voorbehouden aan de elite. Het was ook erg onbeleefd om een opvallende of grotere hoed te dragen dan de koningin of prinsessen.

Kies de juiste maat

Ga jij voor het eerst een hoed kopen of dragen dan adviseer ik je om naar een gespecialiseerde hoedenwinkel te gaan. Om daar de juiste maat van je hoofd te laten meten, zodat jij de juiste maat weet. Want deze maat verandert namelijk nooit meer!

Een hoed die te groot of te klein is, staat niet. Het is de bedoeling dat de hoed het geheel afmaakt. Zorg er dus altijd voor dat de maat van je hoed de juiste maat is.

Welk model past bij mij?

Als eerste is het goed om te weten wat voor gezichtsvorm je hebt:

Ronde gezichtsvorm: Daar passen goed hoge bollen hoeden bij, maar ook asymmetrische bolhoeden doen het goed bij deze gezichtsvorm. Neem een kleine rand of een hoed zonder rand.

Driehoekige gezichtsvorm: Dit gezicht is meestal te herkennen aan een scherpe kaaklijn. Door het dragen van een hoed wordt de aandacht van de kaaklijn verplaatst naar de hoed. Mooie opvallende creaties, maar een hoed met een flinke rand zal je waarschijnlijk ook mooi staan.

Ovale gezichtsvorm: Daar passen diverse soorten hoeden bij. Bijvoorbeeld randloze hoeden, hoeden met brede randen, asymmetrische hoeden. De enige uitzondering hierop is een smal, hoog dopje zonder rand. Dit komt doordat dit type hoed je gezicht te lang maakt.

Lange en smalle gezichtsvorm: Daar passen uitbundige hoeden met een duidelijke horizontale of asymetrische lijn bij. Deze zullen de verticale lijn van het lange, smalle gezicht onderbreken.  Door de aandacht naar de zijkant te trekken of een hoed te kiezen met opgeslagen rand, wordt het aangezicht verbreedt.

Vierkante gezichtsvorm: Bij deze gezichtsvorm is het heel belangrijk om erop te letten dat de hoed je gezicht optisch wat ronder doet lijken. Hoeden met speelse 'deuken' in de bol of een asymetrische vorm, zullen je goed staan. Wat wel belangrijk is vermijd kleine hoedjes!

Een hoed voor iedere gelegenheid

Of je nu naar een receptie, een bruiloft of een begrafenis gaat, er is voor elke gelegenheid een passende hoed te vinden. Maar wil je gewoon elke dag een hoed dragen, gewoon doen, want een hoed dragen is weer helemaal in de mode!

Hierbij zetten we een aantal zomertrends op een rijtje:

Hoed van natuurlijk weefsel
€ 19,95
Rip Curl SCARLET - Hoed - natural
€ 24,95
Reiss Marcella strohoed met knoopdetail
€ 70,00

Roxy COWGIRL - Hoed - lark
€ 29,95
Whistles Strandhoed lichtblauw
€ 65,00
Dameshoed
€ 19,95

 

Stijlvolle groet,
Patrice Hartman

Foto voorkant 

Gerelateerde artikelen

FemNa40