Hoge hakken eleganter!

Het is voor een echte schoenliefhebber natuurlijk geen nieuws.
Het is wetenschappelijk bewezen: door hoge hakken worden vrouwen aantrekkelijker.

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de University of Portsmouth. Wetenschappers van de University of Portsmouth in Groot-Britannië hebben met een onderzoek aangetoond dat vrouwen met hakken aantrekkelijker worden bevonden dan vrouwen die platte schoenen dragen.

In het vakblad 'Evolution and Human Behaviour' werden de resultaten van het onderzoek gepubliceerd.

 

De onderzoekers hebben een aantal vrouwen gevraagd  om vier minuten over een catwalk te lopen. Een aantal vrouwen droeg pumps met hakken, de andere dames droegen platte schoenen. Alle vrouwen op de catwalk werden gefilmd.

Heupen, benen en voeten

De videobeelden die gemaakt werden, zijn voorgelegd aan een onderzoekspanel, waarin zowel mannen als vrouwen zaten.
Zij moesten de vrouwen op de catwalk beoordelen op aantrekkelijkheid en vrouwelijkheid. De panelleden kregen allen de heupen, benen en voeten te zien. De hoofden en bovenlijven van de dames waren onzichtbaar.

Aantrekkelijker en eleganter

De vrouwen op hoge hakken werden als aantrekkelijker en eleganter beoordeeld dan de vrouwen die platte schoenen droegen. 'Hoe vrouwen op hakken bewegen speelt een belangrijke rol in het aantrekkingsproces tussen mannen en vrouwen en in de uiteindelijke partnerkeuze', aldus de Britse wetenschappers.

Uit het onderzoek is gebleken dat van alle Europese nationaliteiten de Britse vrouwen de hoogste hakken dragen.
De gemiddelde hoogte van de hakken in het Verenigd Koninkrijk is 8,4 centimeter.

Na het Verenigd Koningrijk volgt Spanje met een hakhoogte van 8,1 centimeter, zo blijkt uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd door voetverzorgingsmerk Compeed. Verder bestaat de top vijf uit Denemarken met 7,6 centimeter, Duitsland met 6,9 centimeter en Frankrijk met 6 centimeter.

Intelligenter

Volgens psychologe Emma Kenny is er een duidelijke verklaring voor het feit dat vrouwen hoge hakken dragen.
Onderzoek heeft aangetoond dat een lange vrouw als assertiever, zelfverzekerder, rijker, succesvoller, onafhankelijker en zelfs intelligenter wordt beschouwd.

Bron: Daily News

FemNa40