Benen scheren, harsen of IPL/laserapparatuur

Heb jij dat ook?

Het voorjaar is aangebroken en ik krijg daar altijd zoveel energie van! 

Heerlijk naar buiten, fietsen, hardlopen of gewoon lekker in de zon zitten en genieten van heerlijk moment voor jezelf.

 

Rok of korte broek aan en tja, daar sta je dan. Met je witte benen met een hoeveelheid haar waar zelfs mijn man jaloers op wordt!

Het is dan zo verleidelijk om het scheermes eroverheen te halen en in de zon plaats te nemen voor een ruime tijd om lekker snel een kleurtje te krijgen. Doe dit dan wel zorgvuldig! Zo zijn er diverse manieren om de haren van onder andere de benen te verwijderen.

Scheren

Scheren is een snelle manier. Persoonlijk ben ik hier niet zo goed in. Vaak loop ik met sneeën op mijn enkels en knieën dat ik mij afvraag of ik dan niet beter die haren had kunnen laten zitten... En ik weet dat mensen hier heel erg handig in zijn en het snel en efficiënt uitvoeren bij zichzelf.

Een ander nadeel van scheren vind ik, is dat de haren direct weer doorkomen omdat je ze op het huidniveau verwijdert. En dan worden het ook nog harde haren. Nee, scheren is niets voor mij.

Harsen

Mijn moeder heeft mij op zeer jonge leeftijd bij de schoonheidsspecialiste geïnstalleerd om mijn benen te laten harsen. Vanaf mijn 13e levensjaar hars ik al mijn benen.

Natuurlijk eerst bij de schoonheidsspecialiste, nu doe ik het bij mijzelf. Het voordeel ten opzichte van het scheren is dat de haren langer wegblijven en niet hard zijn.

Doordat je de haren weghaalt onder het huidniveau, trek je regelmatig haarzakjes mee en kunnen deze haartjes lang, soms zeer lang tot altijd wegblijven. Het mooist is om in de zonnige tijden dit eens in de 4-6 weken te laten doen om mooi te blijven, dit afhankelijk van de haargroei.

IPL- of laserapparatuur

Dan is er nog een andere, zeer populaire manier van haarverwijdering en dat is een behandeling met de IPL- of laserapparatuur. Deze behandeling worden aangeboden in een kuurvorm om een goed resultaat te hebben in een aantal weken tijd.

Het voordeel is dat het lang tot altijd wegblijft. Het nadeel is dat het kostbaar is, doordat de behandelingen in een korte tijd gedaan moeten worden. Daarnaast zijn sommige behandelingen gevoelig.

Wat je keuze ook is, verdiep je er van tevoren even in en laat je goed informeren met betrekking tot het resultaat wat je wilt en wat je budget is. En dan zijn de benen mooi, glad, en WIT!

Gerelateerde artikelen

Ben jij blij met je kroeshaar?

Door:

Andrélon en Myblackhair.nl vroegen aan ruim 350 vrouwen naar de ervaringen met hun kroeshaar. Wist je dat 98% van de vrouwen met kroeshaar niet van haartype zou willen ruilen?

Lees verder

Coiffure Award 2014

Door:

De winnaar van de Coiffure Award 2014 is bekend. In een spectaculaire 23e editiie, gehouden op 11 mei jl. in het Amsterdamse congrescentrum RAI is Mark Westerdorp tot 'Hairdresser of the Year' gekozen.

Lees verder

FemNa40