Lexon brengt ode aan design

Van een analoge designwekker van polymelkzuur met mini-zonnepaneel tot een stijlvolle radio van bamboe en maïs: het Franse merk Lexon bewijst dat modern design en duurzaamheid perfect samengaan.

De Eco friendly lijn van het awardwinnende designmerk bestaat uit klokken, radio’s, zaklampen, wekkers en tassen van hoogstaande kwaliteit, gemaakt van natuurlijke materialen zoals maïs en bamboe. 

 

Van maïs tot design

Voor de eco friendly SAFE lijn hebben de ontwerpers van Lexon bewust gekozen voor polymelkzuur (PLA) als duurzaam alternatief voor plastic. Polymelkzuur wordt geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen, zoals maïs en is biologisch afbreekbaar.

De SAFE lijn, met als topper de Eco Radio SAFE LA81, is naast PLA gemaakt van natuurlijk bamboe. De Maizy lijn bestaat uit stijlvolle witte ontwerpen met groene kleuraccenten. Extra leuk: de details bewijzen dat de ontwerpers goed hebben nagedacht over het duurzame design. Zo kan de Maizy radio worden opgeladen via USB, zijn de rekenmachine en analoge wekker uitgerust met een mini-zonnepaneel en beschikt de zaklamp over LED-verlichting. Zeer eco friendly dus!

Van PET-fles tot aktetas

Wie stijlvol voor de dag wil komen op kantoor of school, kiest voor een professionele look met een duurzame tas uit de HOBO-serie van Lexon. De aktetassen, reistassen en iPad-beschermhoezen uit deze stoere serie zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen en jute.

Het resultaat: een duurzame, lichtgewicht en trendy serie, die ook nog eens bijzonder gunstig geprijsd is.
Zo heeft Lexon-design.nl een documententas met laptopcompartiment in het assortiment.

Over Lexon-design.nl

Al meer dan 20 jaar maakt het Franse merk Lexon awardwinnende designproducten die het leven veraangenamen. Getalenteerde designers van over de hele wereld ontwerpen creatieve horloges, elektronica, bagage en accessoires voor wereldwijd gebruik. Liefhebbers van het Franse merk kunnen terecht bij de webshop Lexon-design.nl. Bestellingen vanaf €24,00 worden gratis geleverd.

Designliefhebbers vinden de duurzame designs bij Lexon-design.nl.

FemNa40