Vintage design meubels

De Deense houten meubelgrootmeester
Hans Jørgen Wegner had afgelopen 2 april 100 jaar geworden.

Interieur architectuur studio en meubel galerie Workshop of Wonders geeft het Nederlandse eerbetoon aan zijn jubileum.

 

Hans Jørgen Wegner was één van de meest creatieve en productieve meubelontwerpers in de Deense design geschiedenis. Hij liet een grote culturele erfenis achter en een aantal van de grootste design klassiekers van de 20e eeuw.

Vanaf het begin waren Wegner’s ontwerpen simpel en uniek. Met name zijn respect voor het hout en diens karakter en zijn doorlopende interesse in de mogelijkheden van het materiaal kenmerken zijn werken. Door zijn opleiding als timmerman èn ontwerper zijn zijn werken perfect in ambacht en exquis in design.

Master of Chair Design

Hij ontwierp meer dan 500 stoelen en wordt vaak de Master of Chair Design genoemd. Tot zijn bekendste werken behoren de iconische Teddy Bear Chair en de organisch gevormde Wishbone Chair. Zijn stukken staan onder andere in het MOMA in New York, Die Neue Sammlung te München en sinds 2 maart ook in Utrecht bij de Workshop of Wonders.

3 Onderdelen

In de shop/gallery/showroom worden sinds zomer 2013 om de drie à vier maanden tentoonstellingen georganiseerd, die hedendaagse en 20e eeuw design meubels en verlichting onder de aandacht brengen.
Met passie wordt de ontstaansgeschiedenis van ontwerpen, die vaak niet elders in Nederland te zien zijn, verteld.

Inrichtingsprojecten vormen het tweede onderdeel van Workshop of Wonders. De wensen en behoeftes van zowel de zakelijke als particuliere klanten worden in specifieke inrichtingsvoorstellen omgezet. De showroom biedt de mogelijkheid om verschillende producten van te voren te testen.

Tenslotte is er ook nog de interieur architectuur studio. Deze bestaat inmiddels al 21 jaar en is vakmanschap op het hoogste niveau. Het doel is de identiteit van particulieren en bedrijven zo direct mogelijk in een voelbare omgeving te vertalen.

Geïnteresseerden en liefhebbers zijn tot en met 25 mei van harte welkom in de showroom van Workshop of Wonders in de Utrechtse Domstraat. Niet alleen om de zeer bijzondere stukken van Wegner te zien, maar ook om deze aan te raken en erop te zitten, want daar gaat het uiteindelijk toch om…

Meer info op: workshopofwonders.nl

FemNa40