Natuurlijk onderweg met kurk

Mooi, duurzaam, maar vooral ook reis-bestendig! Wie veel reist weet dat een goed gekozen reisgarderobe gedurende de hele reis alleen maar plezier geeft.

Natuurlijk is fashion altijd je eerste keuze, want je wil er tijdens je reis goed uitzien. Je kiest dan ook heel bewust de items die ‘mee’ mogen...

Ze moeten niet alleen mooi of leuk zijn, maar tegelijk ook ‘heerlijk dragen’. licht van gewicht, functioneel en zelfs waterafwerend zijn.

Kurk is het ideale reismaatje

De uitgebreide collectie van CORQUE biedt voor onderweg talloze mogelijkheden, zoals lichtgewicht tassen, een tablettas, een reistas en rugzakken. Portemonnees, portefeuilles en smartphone hoesjes. En natuurlijk hoedjes en petten  tegen regen en zon. De sieraden van CORQUE brengen je meteen in de juiste vakantiestemming.

  

Puur natuur!

De look van kurk is vooral naturel, onderstreept door het materiaal: de schors van de kurkeik. Bovendien: milieu- en diervriendelijk, recyclebaar en biologisch 100% afbreekbaar… Kortom: kurk is het nieuwe plantaardige leer.

Weetje over kurk

De kurkeik (Quercus Suber L) groeit in uitgestrekte gebieden in de mediterranee, met name in Portugal,
dat meer dan 700.000 hectaren kurkbossen kent. Deze wonderbaarlijke boom dankt zijn lange levensduur van soms 200 jaar, aan zijn in de natuur ongeëvenaarde vermogen tot hernieuwing: de geoogste schors geeft een veelzijdige plantaardige vezel voor oneindige doeleinden, terwijl de boom intussen aan zijn volgende 9-jarige cyclus tot de nieuwe oogst begint!

Door het gebruik van kurk blijven de kurkbossen (Montada’s) in Portugal goed beheerd door mensen die door de eeuwen heen enorme kennis hebben opgebouwd. Kurkeiken waarvan de schors gewonnen wordt, absorberen 3 tot 5 keer meer CO2 dan kurkeiken waarvan de schors niet is geoogst. De kurkbossen vormen een werelduniek eco-systeem.

FemNa40