Schoenen en laarzen herfst/winter

Deze herfst en winter zijn de schoenen stoer,
wild en stevig. Plateauzolen en blokhakken.
Ook met hoge hakken kan de schoen dus stoer zijn.

De veters en dikke kousen zijn dit seizoen niet weg te denken. Ook de veterboots en bikersboots zie je in alle soorten en maten.

Maar ook het charmante  puntschoentje is er deze winter.

 

Je kunt het zo stoer en charmant maken zoals je zelf wilt, het combineren van 'oud en nieuw' plus de aantal nieuwe musthaves kan goed samen.

Ook hier is het altijd leuk om je eigen lijn/smaak te blijven volgen. Blijf dus naar jezelf kijken, wat jou staat en wat bij je past. Stoer en wat wilder kun je voor elk type vrouw in elk budget krijgen.

Hoe onderhoud ik leren schoenen?

Het is heel belangrijk dat je je schoenen impregneert voordat je ze draagt. 

Zo ga je te werk
Spuit je schoenen in met een impregneersprayom ze water- en vuilafstotend te maken. Let er wel altijd op dat je schoenen droog en zuiver zijn voordat je ze inspuit met een impregneerspray. Anders kun je vlekken of kleurverschillen veroorzaken.

Leren schoenen hebben tal van voordelen! Leer is een natuurlijk product dat ademt, comfortabel en sterk is. Leer vraagt een goede verzorging om al die eigenschappen te kunnen behouden. Wij geven je een aantal tips waardoor je maximaal van je leren schoenen kunt genieten! 

Leer kan in de loop van de tijd uitdrogen en stijver worden. Poets daarom regelmatig je schoenen met een zacht doekje. Daarna insmeren met de juiste kleur. De schoensmeer voedt de schoenen waardoor ze niet uitdrogen en heerlijk soepel blijven. Als het leer ergens beschadigd is, kun je het met wax color bijwerken, die hecht beter. 

Laat de schoensmeer een kwartiertje intrekken, daarna met een droge doek nawrijven. Spuit daarna je schoenen in met een water- en vuilafstotende impregneerspray. 

Hoe onderhoud ik lakleer?

Om barstjes en scheurtjes in de laklaag te voorkomen, kun je je schoenen best behandelen met een lakschoenolie of een speciale crème voor lakleer die de schoen beschermt, glans geeft en heerlijk soepel houdt.

 

Zo ga je te werk
Breng de speciale lakleerolie of -crème aan nadat je de schoenen schoon heeft gemaakt met een vochtige doek en de schoenen volledig droog zijn. Gebruik vooral geen gewone schoensmeer, spray of slaolie want die producten laten sporen na op de laklaag. Zijn er toch kleine barstjes of scheurtjes in de laklaag? Dan kun je die kleine beschadigingen bijwerken, met nagellak in dezelfde kleur als de schoen.

Schoenen in lakleer hoef je niet in te spuiten met een impregneerspray omdat de schoenen al een gesloten laklaag hebben.

Gerelateerde artikelen

FemNa40