Vervang je handdoek door een Hamamdoek

De hamamdoek komt oorspronkelijk uit Turkije. In de badhuizen van Turkije (de hamam) worden de hamamdoeken gebruikt als omslagdoek en droogdoek.

Een andere naam voor hamamdoek is pestemal of fouta.

De afgelopen jaren zie je meer en meer de badhandoek vervangen worden door een mooie,
in pasteltinten gekleurde, hamamdoek.

 

De doeken worden gebruikt op het strand en bij het zwembad. Het laatste jaar zijn er hamamdoeken die tweedzijdig te gebruiken zijn.

De ene kant is van hydrofiel katoen en de andere kant van badstof. Ook zijn er met een klein vakje om je zonnebrandcrème in te doen. Heel handig!

De hamamdoek is soepel, in verschillende maten te verkrijgen, dun en licht van gewicht (wat weer scheelt in de koffer), Ze zijn ook snel droog. Je kunt ze dus voor vele doeleindenden gebruiken, op het strand, als pareo en heerlijk warm als het wat kouder wordt.

Verder staat de hamamdoek erg leuk als tafellaken of picknickkleed, de hamamdoek is zelfs goed te gebruiken als zomerplaid. De hamamdoek is ook erg geschikt als omslagdoek voor de baby en thuis in de badkamer misstaat de hamamdoek zeker niet.

Waar te koop?

Hamamdoeken zijn te koop op markten, bij cadeaushops en badkameraccessoire winkels. De richtprijs ligt tussen de 20 en 30 euro.

Tip: Denk aan moederdag en geef eens een hamamdoek cadeau!

FemNa40