Muziek: Glennis Grace - Ondanks Alles

Glennis Grace groeide op in de Amsterdamse Jordaan en was als kind al veel met muziek bezig. Ze ontdekte haar kracht van het zingen toen ze van haar moeder het singeltje One Moment In Time van Whitney Houston kreeg en wilde net zo goed worden.

In 1994 deed ze als zestienjarige mee aan de Soundmixshow als Whitney Houston. Ze sleepte hiermee een platencontract in de wacht en haar eerste single I'm Gonna Be Strong behaalde nog datzelfde jaar de dertiende plaats in de Mega Top 50.

 

 

Haar eerste album Real Emotion kwam uit in 1995, maar deed echter vrij weinig. Daarna bleef het stil rond Grace en bleven nieuw scorende singles uit. Pas in 2002 kwam ze weer in beeld en stond de zangeres in Ahoy, ditmaal als gastzangeres tijdens In Concert In The Round van René Froger.

Doorbraak

Om haar carrière een nieuw leven in te blazen ging Grace in 2005 in op het aanbod om mee te doen aan het Nationaal Songfestival. Met de ballad My Impossible Dream won de zangeres uiteindelijk de finale en mocht hiermee Nederland vertegenwoordigen in de Oekraïense hoofdstad Kiev, Helaas kwam ze daar niet verder dan de voorrondes.

Eind maart 2011 raakte de carrière van Glennis Grace in een stroomversnelling, dankzij haar deelname aan het programma
De beste zangers van Nederland. Grace zong een versie van Afscheid, wat een hit was van de voormalige groep Volumia.
Het optreden werd in Nederland zeer goed ontvangen, wat vele nieuwe boekingen van de zangeres tot gevolg had.
Tevens werd dit optreden van Grace een grote hit op YouTube, met in korte tijd vele duizenden hits.

Succes

Begin mei 2012 verscheen haar langverwachte nieuwe studioalbum This Is My Voice, dat een selectie van Engelse en Nederlandstalige liedjes bevat. Het album steeg tot nummer 2 in de Album Top 100.

Voor de zomer van 2013 staat de release van een geheel nieuw Nederlandstalig album gepland. De eerste single Ondanks Alles beleefde reeds zijn primeur.

Trailer

 

 

 

 

 
 

 

 

 

FemNa40