De scholen zijn weer begonnen (joepie!)

Overal in den lande hingen de vlaggen al: 'De scholen zijn weer begonnen'. Dit is als oproep of als waarschuwing: pas op voor fietsende kinderen.

Weer naar school

Mijn kinderen zijn deze week weer begonnen. Mijn zoon (na 8,5 week vakantie) naar de 3VWO en mijn dochter (na 7 weken vakantie) naar de brugklas. Bij mij kan de vlag nu ook uit:
‘De scholen zijn weer begonnen, nu begint mijn vakantie’.

 

Echt, ik heb geen lastige kinderen. De een doet het liefst zo min mogelijk, behalve gamen, liggend op zijn zitzak of op de bank hangen met zijn Ipod. Dat laatste ervoer ik wel eens als storend.

Mijn andere kind is altijd bezig, heeft het liefst vriendinnen over de vloer al dan niet cupcakes bakkend in de keuken.
Wel gezellig, maar ook heel druk (voor mij dan).

Rust, Reinheid en Regelmaat

En maandag was dan de grote dag. dochterlief voor het eerst naar de middelbare en zoonlief eindelijk van de bank en/of zitzak af. Ik heb voor het eerst in 8,5 week het huis weer voor mezelf. Het is raar, maar sinds ik ziek ben, hecht ik meer dan ooit aan de beroemde drie R’s: Rust, Reinheid en Regelmaat.

Rust in mijn eigen huis, zodat ik op de bank kan rusten als ik moe ben, zonder gestoord te worden door die vreselijke series op Disney Channel of het eeuwige geruzie tussen broer en zus. Reinheid, nou ja, die hoort er ook bij, helemaal als kinderen gaan puberen. En Regelmaat, weten waar ik aan toe ben.

Natuurlijk zullen hun roosters wisselen, komen er toetsen en opdrachten  waar moeders hulp bij nodig is. Ik zal ze wel weer overhoren, ze moeten aansporen hun huiswerk te maken, ze moeten overtuigen (ik bedoel eigenlijk dwingen) hun mobieltjes bij mij in te leveren.

Ondanks dit alles; komt er toch meer regelmaat in ons leven. En hoe saai ook, dit doet mij goed. De scholen zijn begonnen
en mijn ‘vakantie’ ook.

 

 

FemNa40